Talouden trendit

Tilastokeskus: Uusia yrityksiä perustetaan entistä vähemmän

yritysYksityinen sektori ei voi taantuma-Suomessa hyvin. Tilastokeskuksen mukaan uusia yrityksiä perustetaan entistä vähemmän. Samalla myös yrityksiä lopetetaan entistä enemmän.

Tilastokeskuksen mukaan aloittaneiden yritysten määrä väheni 7,4 prosenttia vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Alustavien kokovuositietojen mukaan vuonna 2012 aloittaneiden yritysten määrä väheni 4,1 prosenttia ja lopettaneiden yritysten määrä lisääntyi 3,6 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Eniten yrityksiä aloitti toimialakohtaisesti ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan toimialalla ja lopetti kaupan toimialalla, ja maakuntakohtaisesti yrityksiä aloitti ja lopetti eniten Uudellamaalla, Tilastokeskus kertoo tiedotteessaan.

Myös toimintansa lopettaneiden yritysten määrä on kasvussa.

Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2012 neljännellä neljänneksellä toimintansa lopetti 10 934 yritystä. Lopettaneiden yritysten määrä lisääntyi 17,5 prosenttia verrattuna vuoden 2011 neljänteen neljännekseen, jolloin toimintansa lopetti 9 302 yritystä. Lopettaneiden osuus koko yrityskannasta oli 3,2 prosenttia vuoden 2012 neljännellä neljänneksellä.

Lähde: Tilastokeskus – Aloittaneet ja lopettaneet yritykset.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2018 Salkkumedia Oy

Ylös