Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö GMO: Vain yhden omaisuuslajin tuottoennuste yli 7%

osakemarkkinat ennustaminenArvostettu globaali varainhoitotalo GMO on laskenut tärkeimpien omaisuuslajien tuottopotentiaalin seuraaville 7 vuodelle. Tuottoennusteet ovat vaatimattomia. Vain yksi omaisuuslaji tarjoaa kohtuullisen vuosituoton.

GMO raportoi tuottoennusteensa viimeisimmässä kvartaaliraportissaan. GMO on laskenut eri omaisuuslajien reaaliset tuottoennusteet (vuosituottoina) tärkeimmille omaisuuslajeille; osakkeille, valtionlainoille ja yrityslainoille. Yhtiö laski tuotot erikseen USA:n, USA:n ulkopuolisten markkinoiden ja kehittyvien markkinoiden omaisuuslajeille. Reaalituotto tarkoittaa ennustetun inflaation ylittävää tuottoa.

Tuottoennusteista voi tehdä kolme päähavaintoa:

1. Verrattuna edelliseen GMO:n ennusteeseen, korkosijoitusten tuottoennusteet ovat nousseet ja osakkeiden laskeneet.

2. Kaiken kaikkiaan tuotto-odotukset ovat laskussa.  Osakkeista ainoa markkina joka tarjoaa USA:n osakemarkkinoiden pitkän aikavälin keskimääräistä 6,5 prosentin reaalituottoa korkeamman tuoton, on kehittyvien markkinoiden osakkeet.

3. Amerikkalaisten osakkeiden tuottoennusteet ovat painuneet miinukselle.

GMO:n James Montier toteaa raportissaan, että “kaikki on kallista”. Montierin mukaan omaisuuslajien välinen allokointi on nyt erityisen hankalaa. Normaalitilanteessa on aina jokin omaisuuslaji joka on edullinen.

Montier toteaa, että esimerkiksi kun riskiset omaisuuslajit ovat olleet kalliita, ovat turvasatamakohteet olleet hinnoiltaan edullisia, tai ainakin kohtuullisesti hinnoiteltuja. Vastaavasti riskiset sijoituskohteet ovat olleet edullisia kun turvasatamien tuotot ovat olleet alhaisia.

Nyt tilanne on toisenlainen. Montierin mielestä lähes kaikki omaisuuslajit ovat nyt kalliita.

Online Graphing

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös