Yritysuutiset

YIT:n osavuosikatsaus: Venäjällä kasvua, kotimaan kannattavuus laskussa

Kotimaassa YIT:n kannattavuus heikkeni, mutta kansainvälisten toimintojen kannattavuus parani. 

YIT:n jatkuvien toimintojen liikevoitto huhti-kesäkuussa laski 12 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta ja oli 38,3 milj. euroa. Kansainvälisissä rakentamispalveluissa liikevoitto kasvoi selvästi edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta, ja kannattavuus parani, YIT kertoo tiedotteessaan. Liikevaihdon kasvua Venäjällä tukivat asuntotuotannon korkea volyymi ja hyvä asuntomyynti Venäjällä. Luvuissa ei ole mukana kiinteistöyhtiöksi irtautuva Caverion.

Kotimaassa tilanne oli toisenlainen. Liikevoitto laski merkittävästi Suomen rakentamispalvelujen toimitilaliiketoiminnassa.

YIT:n tilauskanta kasvoi 5 prosenttia edellisvuoden vastaavan ajankohdan tasosta ja oli 2 810,8 milj. euroa. Tilauskanta oli samalla tasolla kuin maaliskuun 2013 lopussa.

Jatkuvien toimintojen toimialaraportoinnin mukainen tulos ennen veroja laski 17 prosenttia huhti-kesäkuussa edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta ja oli 29,8 milj. euroa.

“Kansainvälisissä rakentamispalveluissa liiketoiminta eteni hyvin toisella vuosineljänneksellä: liikevoitto kasvoi selvästi ja kannattavuus parani. Venäjällä YIT:n asuntomyynti oli hyvällä tasolla, mutta asuntojemme kysyntä vaihteli kaupungeittain merkittävästi. Baltiassa ja keskisessä Itä-Euroopassa asuntomyynti on parantunut selvästi”, YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas kertoo yhtiön tiedotteessa.

YIT ei muuta näkymiään kuluvasta vuodesta. YIT  toistaa 4.6.2013 antamansa arvion, jonka mukaan vuonna 2013 konsernin jatkuvien toimintojen toimialaraportoinnin mukainen liikevaihto ja liikevoitto säilyvät vuoden 2012 tasolla ilman kertaluonteisia eriä.

Lähde ja lisätietoja: Globenewswire

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös