Yritysuutiset

Biotien alkoholilääke markkinoille Italiassa

Lääkeyhtiö Biotien kumppani H. Lundbeck A/S on tuonut alkoholin kulutuksen vähentämiseen tarkoitetun Selincron-lääkkeen markkinoille Italiassa, Biotie kertoo pörssitiedotteessaan.lääketeollisuus

Selincroa koskevan lisenssisopimuksen mukaan Biotie on oikeutettu 2 miljoonan euron etappimaksuun markkinoille tuontiin liittyen. Lundbeck tulee jatkamaan Selincron markkinoille tuontia Euroopassa läpi vuoden 2013 ja edelleen vuoteen 2014.

Seuraavia etappimaksuja on Biotien mukaan odotettavissa Selincron tullessa markkinoille Espanjassa, Ranskassa ja Saksassa. Näiden etappimaksujen suuruus on 2 miljoonaa euroa kustakin markkinoille tuonnista.

Biotie on lisensoinut Lundbeckille Selincron maailmanlaajuiset oikeudet, minkä perusteella Biotie oikeutettu saamaan ennakko- ja etappimaksuja yhteensä 89 miljoonaan euroon saakka ja lisäksi myynnin rojaltituloja.

Pienet lääkekehitysyhtiöt pyrkivät lisensoimaan keksimänsä lääkemolekyylinsä jo keskeneräisessä tuotekehitysvaiheessa. Tällöin ne saavat lisensoineelta ja tuotekehitystä jatkavalta yhtiöltä etappimaksuja, jos kyseinen lääkemolekyyli etenee seuraaviin tutkimusvaiheisiin. Lääkeyhtiöt saavat royalty-osuuksia myynnistä sitten jos lääke pääsee markkinoille saakka.

Kommentoi
Ylös
>