Markkinakommentit

USA varoittaa velkakriisistä – miksi sijoittajia ei kiinnosta?

Osakemarkkinat USAYhdysvallat on jälleen lähestymässä valtionvelan velkakattoa. Toisin kuin kesällä 2011, sijoittajat eivät tunnu tällä kertaa olevan huolissaan.

Yhdysvaltojen liittovaltio on jälleen lähestymässä tilannetta jossa maan velka hätyyttelee rajaa, jonka yli velka ei saa mennä. Eli niin sanottu velkakatto on lähestymässä.

Maan valtionvarainministeriön sihteeri Jack Lew varoitti, että takaraja velkaongelman ratkaisulle on lokakuun 17 päivä. Jos maan kongressi ei päätä nostaa velkakattoa, astuvat liittovaltion menoleikkaukset voimaan automaattisesti.

Samalla se tarkoittaisi, että ensimmäisen kerran Yhdysvaltojen historiassa maa ei pystyisi hoitamaan velkavelvoitteitaan.

”Velkakatto-kriisi on todellisuutta hyvin pian”, sanoo Potomac Research Groupin Greg Valliere Business Insider –lehdelle.

Sijoittajia ja markkinoita velkakatto ei kuitenkaan näytä huolettavan.

Sekä S&P-osakeindeksin osakkeiden ja optioiden kurssikehitys osoittaa, että velkakriisiä ei ole hinnoiteltu markkinoilla, arvioi puolestaan Goldman Sachsin Robert Boroujerdi.

Miksi sijoittajat eivät välitä?

Barclaysin Barry Knapp vertaa tilannetta edelliseen velkakattokriisiin kesällä 2011.

Nyt on epätodennäköisempää, että liittovaltion velka nousee velkakaton tasolle. Sijoittajat ovat jo oppineet, että lopulta demokraatit ja republikaanit löytävät sopuratkaisun.

Tällä kertaa myös USA:n keskuspankin tuki on voimallisempi. Myös Yhdysvaltojen yleinen taloustilanne on parempi kuin vuonna 2011.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös