Yritysuutiset

Sijoituspalveluyritysten palkkiotuotot kasvussa

sijoituspalveluyrityksetTilastokeskuksen mukaan sijoituspalveluita tarjoavien yritysten palkkiotuotot kasvoivat yli 10 prosenttia verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Sijoituspalveluyritysten tuotoista 94 prosenttia muodostui palkkiotuotoista. Tärkein palkkiotuottojen lähde oli omaisuudenhoito, joka tuotti yli 46 miljoonaa euroa. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen sijoituspalveluyritystilastosta.

Kokonaisuudessaan palkkiotuotot Tilastokeskuksen mukaan olivat vuoden 2013 toisella neljänneksellä 78 miljoonaa euroa.

Sijoituspalveluyritysten merkittävin kuluerä oli hallintokulut, joita oli toisella neljänneksellä 33 miljoonaa euroa. Hallintokulut muodostuvat suurimmaksi osaksi henkilöstökuluista. Toinen tärkeä kuluerä, palkkiokulut, olivat 18 miljoonaa euroa.

Sijoituspalvelulla tarkoitetaan sijoituksia koskevien toimeksiantojen vastaanottamista ja välittämistä sekä toteuttamista, sijoitusneuvontaa, sekä omaisuudenhoitoa. Omaisuudenhoito tarkoittaa asiakkaiden varojen hoitamista siten, että päätösvalta sijoittamisesta on annettu kokonaan tai osittain palveluntarjoajalle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös