Sijoitusideat

Handelsbanken nostaa Neste Oil:n tavoitehintaa reippaasti

NExBTL Neste OilHandelsbanken korottaa Neste Oilin tavoitehintaa lähes 30 prosenttia. Pankki nostaa Neste Oilin tavoitehinnan 18,5 euroon aiemmasta 14,5 eurosta.

Neste Oil on ollut yksi kuluvan vuoden myönteisimmistä tulosyllättäjistä. Yhtiön osakekurssi on ollut viimeisen vuoden aikana kovassa nousussa. Osakkeen kurssi on noussut vuoden aikana yli 65 prosenttia. Sijoittajat ovat olleet aiemmin epäileväisiä yhtiön biopolttoaineen näkymiä kohtaan, mutta nyt suhtautuminen on muuttunut.

Handelsbanken arvioi ettei uusiutuvien polttoaineiden tämän hetken arvostus heijastele täysin biopolttoaineiden tuottopotentiaalia.

”Osakkeen nykyarvolla arvioimme, että uusiutuvien polttoaineiden yksikön arvostus on 9,6-kertainen suhteessa ensi vuoden liikevoittoennusteeseen. Tämä (EV/EBIT) suhdeluku on noin 14 prosenttia matalampi, kuin yhtiön kolmen vuoden keskiarvo, joten näemme arvostuksessa nousuvaraa”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Handelsbanken uskoo uusiutuvien polttoaineiden yksikön nousevan voitolliseksi tänä vuonna.

Neste Oilin näkymiä parantavat pankin mukaan myös yhtiön edistykselliset jalostamot, jotka ovat keskittyneet jalostamaan keskimääräistä korkeamman jalostusmarginaalin dieseliä. Yhtiö hyötyy myös Venäjältä saatavasta halvasta raakaöljystä.

a: b:c: d:
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös