Indikaattorit

Kiinan ostopäällikköindeksi yllätti positiivisesti

Kiina talousKiinan virallinen ostopäällikköindeksi nousi elokuussa korkeammalle kuin kertaakaan 16 kuukauteen. Talouden aktiviteettia ennakoiva PMI-indeksi nousi pistelukuun 51,0. Yli 50 pisteen taso kertoo talouden olevan kasvu-uralla.

Ostopäällikköindeksi nousi selvästi heinäkuusta, jolloin PMI-indeksin pisteluku oli 50,3. Ostopäällikköindeksi oli myös odotuksia korkeampi. Reutersin kyselyn mukaan asiantuntijat olivat odottaneet 50,6 pisteen tasoa.

Myös uusien tilausten määrä nousi 52, 4 pisteeseen, kun heinäkuussa uusien tilausten pisteluku oli ollut 50,6.

Yksi markkinoiden suurimpia pelkoja on ollut Kiinan, maailman toiseksi suurimman talouden talouskasvun merkittävä hidastuminen. Nyt julkistettu elokuun ostopäällikköindeksin lukema todennäköisesti vähentää pelkoja Kiinan talouskasvun merkittävästä hidastumisesta.

Reutersin mukaan Kiinan keskushallinto on käynnistänyt mittavia julkisia investointeja,joilla se pyrkii välttämään maan talouskasvun hidastumista. Elvytystoimet ovat kohdistuneet rakentamiseen, rautatieinvestointeihin ja pienten yritysten toimintaedellytysten parantamiseen.

“Näemme nyt selvempiä merkkejä taloustilanteen kohentumisesta”, arvioi JP Morganin pääekonomisti Haibin Zhu  Reutersille.

Reutersin mukaan asiantuntijat kuitenkin huomauttavat, että Kiinalla on edelleen kasvua rajoittavia ongelmia. Kiinan yksityisen sektorin – erityisesti pienten yritysten – kasvumahdollisuuksia varjostavat korkeat lainanhoitokulut ja varjopankkijärjestelmän ongelmat.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös