Markkinakommentit

Maailmantalouden kasvu ja elpyminen kiihtyvät loppuvuodesta

tuotanto öljyHollantilaisen varainhoitoyhtiö ING Investment Managementin mukaan raaka-aineiden hintojen lasku ja riskisijoitusten pysyminen pinnalla viittaavat siihen, että talouden vakauttamisesta siirrytään taas talouskasvun tielle vuoden 2013 toisella puoliskolla.

”Raaka-aineiden hintojen lasku ja riskisijoitusten kestävyys ovat täysin päinvastainen yhdistelmä kuin mitä on nähty kolmen viime vuoden laskusuhdanteiden alussa. Tästä syystä suhtaudumme toiveikkaasti talouden näkymiin”, ING IM:n päästrategi Valentijn van Nieuwenhuijzen sanoo.

“Meidän mielestä tämänhetkisen maailmantalouden tilanteen taustalla on jatkuva myötätuuli ja satunnaiset vastatuulet. Jälkimmäisiin lukeutuvat Yhdysvaltain talouden kiristäminen, häiriöt maaliskuun epätavallisen kylmän sään takia, poliittinen epävakaus tietyillä alueilla ja uudelleen esiin tulleet kysymysmerkit suhdanteiden antamasta vauhdista Kiinassa ja kehittyvillä markkinoilla.”

ING IM:n mukaan myötätuuliin kuuluu se, että keskuspankit ovat ryhtyneet painottamaan suhteellisesti aiempaa enemmän kasvua ja/tai taloudellista vakautta. Varainhoitaja uskoo, että tämä on ollut yksi syy markkinoiden riskinottohalukkuuden säilymiseen. Lisäksi keskuspankkien kasvumyönteisyys yhdistettynä helpottuneeseen rahoitustilanteeseen on lisännyt yritysten kulutushaluja.

Raaka-aineiden hintojen lasku tarkoittaa reaalitulojen siirtymistä tuottajilta kuluttajille, mikä on hyväksi talouskasvulle.

“Viiden viime vuoden aikana useat isot, usein poliittiset, shokit ovat peittäneet rahapolitiikan positiiviset vaikutukset. Yksityisen sektorin luottamuksen vahvistuminen ja siitä aiheutunut riskisijoitusten lisääntyminen eivät saaneet tukea, joten markkinat ja talous palasivat takaisin lähtöruutuun. Tällaisista häiritsevistä sokeista ei ole nyt merkkejä, joten ING IM uskoo, että yksityisen sektorin ja markkinoiden odotusten paranemiselle viime vuoden kesästä lähtien on tällä kertaa perusteita”, van Nieuwenhuijzen sanoo.

Lähde: Cocomms Oy

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös