Markkinakommentit

Maailmantalouden kasvu ja elpyminen kiihtyvät loppuvuodesta

tuotanto öljyHollantilaisen varainhoitoyhtiö ING Investment Managementin mukaan raaka-aineiden hintojen lasku ja riskisijoitusten pysyminen pinnalla viittaavat siihen, että talouden vakauttamisesta siirrytään taas talouskasvun tielle vuoden 2013 toisella puoliskolla.

”Raaka-aineiden hintojen lasku ja riskisijoitusten kestävyys ovat täysin päinvastainen yhdistelmä kuin mitä on nähty kolmen viime vuoden laskusuhdanteiden alussa. Tästä syystä suhtaudumme toiveikkaasti talouden näkymiin”, ING IM:n päästrategi Valentijn van Nieuwenhuijzen sanoo.

“Meidän mielestä tämänhetkisen maailmantalouden tilanteen taustalla on jatkuva myötätuuli ja satunnaiset vastatuulet. Jälkimmäisiin lukeutuvat Yhdysvaltain talouden kiristäminen, häiriöt maaliskuun epätavallisen kylmän sään takia, poliittinen epävakaus tietyillä alueilla ja uudelleen esiin tulleet kysymysmerkit suhdanteiden antamasta vauhdista Kiinassa ja kehittyvillä markkinoilla.”

ING IM:n mukaan myötätuuliin kuuluu se, että keskuspankit ovat ryhtyneet painottamaan suhteellisesti aiempaa enemmän kasvua ja/tai taloudellista vakautta. Varainhoitaja uskoo, että tämä on ollut yksi syy markkinoiden riskinottohalukkuuden säilymiseen. Lisäksi keskuspankkien kasvumyönteisyys yhdistettynä helpottuneeseen rahoitustilanteeseen on lisännyt yritysten kulutushaluja.

Raaka-aineiden hintojen lasku tarkoittaa reaalitulojen siirtymistä tuottajilta kuluttajille, mikä on hyväksi talouskasvulle.

“Viiden viime vuoden aikana useat isot, usein poliittiset, shokit ovat peittäneet rahapolitiikan positiiviset vaikutukset. Yksityisen sektorin luottamuksen vahvistuminen ja siitä aiheutunut riskisijoitusten lisääntyminen eivät saaneet tukea, joten markkinat ja talous palasivat takaisin lähtöruutuun. Tällaisista häiritsevistä sokeista ei ole nyt merkkejä, joten ING IM uskoo, että yksityisen sektorin ja markkinoiden odotusten paranemiselle viime vuoden kesästä lähtien on tällä kertaa perusteita”, van Nieuwenhuijzen sanoo.

Lähde: Cocomms Oy

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös