Markkinakommentit

Business Insider: Ennätyksellinen pääomavirta Euroopan osakemarkkinoille

kasvusijoittaminenAmerikkalaisen sijoituslehti Business Insiderin julkaisema kuvaaja kertoo paljon. Sijoittajat ovat rynnimässä vanhan mantereen osakemarkkinoille ennätyksellisen suurilla panoksilla.

Business Insiderin mukaan 23.10. päättyneellä viikolla sijoittajat työnsivät 5 miljardia dollaria pääomia eurooppalaisiin osakerahastoihin. Kyseessä on kaikkien aikojen suurin viikoittainen pääomavirta eurooppalaisten osakkeiden omaisuuslajissa.

Pääomavirtaa on jatkunut jo 17 viikkoa. Euroopan osakemarkkinat alkoivat kiinnostaa sijoittajia kuluvan vuoden toisen kvartaalin lopussa, jolloin ostopäällikköindeksi PMI osoitti että euroalue on vihdoinkin toipumassa taantumasta.

Suuret rahoituslaitokset ovat alkaneet yhä enemmän suosittaa Euroopan markkinoita. Esimerkiksi Societe Generalen sijoitustiimi julkaisi raportin, jossa se ennustaa USA:n S&P-osakeindeksin romahtavan peräti 15 prosenttia siinä vaiheessa, kun USA:n keskuspankki Fed alkaa vähentää kvantitatiivista elvytystä.

Tiimi suosittaa sijoittajia siirtämään varojaan Yhdysvalloista euroalueen ja Japanin osakkeisiin.

Toisaalta eurooppalaisosakkeiden tulokset ovat edelleen laskussa. Morgan Stanleyn strategi Graham Secker kertoo Business Insiderille, että eurooppalaisten osakkeiden tulosnäkymiä on laskettu alaspäin 7 prosenttia.

Secker kuitenkin arvioi, että nyt on nähtävillä merkkejä tulossyklin käänteestä.Tulosten kääntymistä nousutrendille on kuitenkin turha odottaa liian pian.  Kolmas ja neljäs kvartaali ovat ”näytön paikka” euroalueen tuloskehitykselle, sanoo puolestaan Merrill Lynchin strategi John Bilton.

Katso kuvaaja pääomavirroista Eurooppaan tästä.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös