Indikaattorit

Työttömyyden pelko romahdutti kuluttajien luottamuksen

työttömyysTilastokeskuksen laatima kuluttajien luottamusindikaattori oli lokakuussa vaivaiset 3,8, kun se vielä oli syyskuussa 6,3 ja elokuussakin 5,0.

Vaikka lokakuussa luottamus talouteen oli vahvempi kuin vuosi sitten (-1,6), on se silti selvästi heikompi kuin pitkällä ajalla keskimäärin (12,3). Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin.

Parhaimmillaan vuosien 2000 – 2014 aikana luottamus kohoisi yli 20 pisteen vuoden 2010 aikana.

Kuluttajien luottamusta nakertaa työttömyyden pelko. Arviot työttömyydestä heikkenivät syyskuuhun verrattuna. Myös työllisten kuluttajien kokema omakohtainen työttömyysuhka oli lokakuussa jonkin verran suurempi kuin edeltävinä kuukausina.

Lokakuussa 25 prosenttia työllisistä arvioi työttömyyden uhan kasvaneen. Suomen talouden tulevaisuuden näkymiin kuluttajat suhtautuivat pessimistisesti.

Epävarmuuden kasvu näkyy barometrissa myös siten, ettei lokakuun ajankohtaa katsottu otolliseksi lainanotolle eikä varsinkaan kestotavaroiden ostamiselle. Vain 13 prosenttia kotitalouksista suunnitteli ottavansa lainaa vuoden sisällä.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös