Yritysuutiset

Aspocomp laskee myyntiennustettaan

talouden taantumaPiirilevyjä valmistava Aspocomp laskee kuluvan vuoden liikevaihtoennustettaan. Syynä ennusteen laskuun on vuoden loppua kohti heikentyvä kysyntätilanne.

Aspocomp arvioi nyt vuoden 2013 liikevaihdon olevan 19 – 20 miljoonaa euroa. Aiemmin heinäkuussa antamassaan ennusteessa koko vuoden liikevaihto oli vielä 20 – 23 miljoonaa euroa.

Liiketuloksen ennustetta yhtiö ei kuitenkaan muuttanut. Ennuste koko vuoden liiketulokselle on edelleen -1,0 – 0,0 miljoonaa euroa.

Aspocomp antoi tulosvaroituksen heinäkuussa.

Yhtiöllä on ongelmia erityisesti tietoliikennesegmentissä. Kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksessa yhtiö kertoi segmentin myynnin jääneen alle budjetoidun.

Yhtiön osakekurssi laski rajusti ilmoituksen jälkeen. Vuoden aikana yhtiön markkina-arvosta on sulanut pois lähes 52 prosenttia.

Aspocompin myynti painottuu voimakkaasti pitkittyneestä taantuvasta kärsivään Eurooppaan, sillä peräti 89 prosenttia liikevaihdosta kertyy Euroopasta.

Pitkittynyt talouden laskusuhdanne lisää yhtiön mukaan myös kilpailua pikatoimituksissa ja lyhyissä valmistussarjoissa.

Kolmannen kvartaalin osavuosikatsauksessa yhtiö varoitti, että mikäli vuonna 2011 alkanut ja vuoden 2012 jälkipuoliskolla pahentunut laskusuhdanne pitkittyy, Aspocompin kysyntä voi heiketä merkittävästi.

Aspocompin asiakkaita ovat tietoliikennejärjestelmiä ja -laitteita, teollisuus- ja autoelektroniikka sekä terveydenhuollon järjestelmiä suunnittelevat ja valmistavat yritykset.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös