Asunnot ja kiinteistöt

Asuntolainojen korkomarginaalin kasvu pysähtynyt

korkotasoUusien asuntolainasopimusten korko on pysynyt 2 prosentin tuntumassa koko vuoden 2013, kertoo Suomen Pankki tiedotteessaan.

Asuntolainojen laskennallinen korkomarginaali on laskenut hieman elokuun 1,61 prosentin huipusta 1,57 prosenttiin marraskuussa. Asuntoyhteisöjen lainojen korkomarginaali on pysynyt 1,5 prosentin vaiheilla koko syksyn 2013 ajan.

Suomen Pankin mukaan uusien yrityslainasopimusten lainamarginaalit ovat puolestaan kasvaneet edelleen. Yrityslainojen (pl. asuntoyhteisöjen lainat) laskennallinen lainamarginaali nousi kesästä 0,3 prosenttiyksikköä ja oli marraskuussa 2,04.

Koska marginaalit eivät ole enää nousseet ja markkinakorot ovat laskeneet, on asuntokainojen korkorasitus ollut laskussa. Suomessa asuntolainakannan keskikorko laski vuoden alun 1,59 prosentista 1,45 prosenttiin kesän aikana. Sen jälkeen asuntolainakannan keskikorko on pysynyt lähes ennallaan marraskuuhun saakka.

Lyhyet markkinakorkot ovat pysyneet alhaisina, ja se on välittynyt myös asuntolainakannan keskikorkoon, Suomen Pankki kertoo. Suurin osa suomalaisten asuntolainakoroista on sidottu enintään vuodeksi, pääasiassa euriborkorkoihin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös