Yritysuutiset

Finnairin lentoliikenne laskussa

Lähde: Finnair Oyj.

Lähde: Finnair Oyj.

Lentoyhtiön lentoliikenne ja matkustajaliikenteen yksikkötuotto ovat laskussa. Erityisen paljon laski lomaliikenne.

Finnair kertoo pörssitiedotteessaan lentoliikenteen laskeneen myydyillä henkilökilometreillä mitattuna joulukuussa 2,7 prosenttia, ja kokonaiskapasiteetin laskeneen 0,9 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Matkustajakäyttöaste laski 1,4 prosenttiyksikköä ja oli 75,8 prosenttia.

Lomaliikenne laski myydyillä henkilökilometreillä mitattuna joulukuussa peräti 32,5 prosenttia ja kapasiteetti laski lähes 21 prosenttia.

Rahtiliikenne kasvoi vertailukaudesta 1,2 prosenttia ja kapasiteetti kasvoi 2,3 prosenttia edellisvuodesta. Rahdin kokonaiskäyttöaste laski 0,7 prosenttiyksikköä edellisvuodesta ja oli 65,0 prosenttia.

Aasian liikenteen kapasiteetti kasvoi joulukuussa 1,6 prosenttia ja liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna 0,3 prosenttia edellisvuodesta.

Euroopan liikenne kasvoi puolestaan myydyillä henkilökilometreillä mitattuna 12,1 prosenttia ja kapasiteetti 6,3 prosenttia edellisvuodesta.

Matkustajaliikenteen yksikkötuotto tarjotulta henkilökilometriltä laski loka-joulukuussa 4,6 % vertailukaudesta ja oli 5,17 eurosenttiä.

Yksikkötuottojen laskun taustalla ovat valuuttakurssimuutokset.

 ”Edellisten kuukausien hyvästä käyttöasteiden kehityksestä huolimatta matkustajaliikenteen yksikkötuotto laski vuoden viimeisellä neljänneksellä edellisvuodesta, pääasiassa heikentyneen Japanin jenin vuoksi”, sanoo Finnairin talousjohtaja Erno Hildén.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös