Valuuttakurssit

BlackRock: Dollari vahvistuu vuonna 2014

dollariDollarin ulkoisessa arvossa on nousupaineita kuluvana vuonna, arvioi BlackRockin päästrategi Russ Koesterich.

Dollarin kurssi on vaihdellut esimerkiksi suhteessa euroon voimakkaasti viime vuosina.

Alkuvuodesta 2012 euron vaihtokurssi dollariin oli yli 1,3 dollaria. Sen jälkeen euron arvo romahti nopeasti lähelle 1,2 dollaria kesällä 2012. Tämän jälkeen dollari on jatkuvasti heikentynyt suhteessa euroon, ja tällä hetkellä euron arvo on yli 1,35 dollaria.

Euro to US Dollar Exchange Rate Chart

Dollarin ulkoista arvoa on eittämättä painanut alas USA:n keskuspankin valtaisa kvantitatiivinen elvytys, jonka avulla se on pumpannut talouteen likviditeettiä. Keskuspankki on toimillaan saanut paitsi velkakirjojen korkotason laskuun myös dollarin vaihtokurssin heikkenemään.

Koesterich uskoo kuitenkin dollarin ulkoisen arvon kääntyvän tänä vuonna nousuun. BlackRockin päästrategi perustelee näkemystään kolmella seikalla.

Ensinnäkin Yhdysvaltojen talous elpyy vauhdilla. USA:n talouskasvu on nopeampaa kuin useimmissa muissa kehittyneissä talouksissa. Koesterich ennustaa USA:n kasvun kiihtyvän 2,5 prosentista 2,75 prosenttiin kuluvana vuonna. Vertailun vuoksi: Japanin kasvu jää 2 prosenttiin ja Euroopan vain 1 prosenttiin.

Toiseksi, USA:n keskuspankki on pikkuhiljaa aloittamassa rahapolitiikan kiristämisen. Vastaavasti monien muiden maiden keskuspankit ovat pakotettuja edelleen ylläpitämään ultrakevyttä rahapolitiikkaa, Koesterich arvioi.

Erityisesti Japani tulee jatkamaan hyvin aggressiivista velkakirjojen osto-ohjelmaansa vielä muutaman vuoden ajan. Koesterichin mukaan tämä tulee heikentämään jenin arvoa suhteessa dollariin.

Lisäksi useiden valuuttojen arvostukset suhteessa dollariin näyttävät ostovoimapariteettiteorian valossa yliarvostetuilta. Esimerkiksi Sveitsin frangi ja Australian dollari ovat ostovoimapariteetin mukaan peräti 25 prosenttia yliarvostettuja suhteessa dollariin.

Euro on Koesterichin mukaan vain 5 prosenttia yliarvostettu ostovoimapariteetilla arvioituna.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös