Yritysuutiset

Googlen uusi aluevaltaus – ”älykäs” koti

Nest LabsHakupalvelujätti kertoi ostaneensa amerikkalaisen Nest Labsin 3,2 miljardilla dollarilla. Hinta on suurempi kuin mitä Google maksoi esimerkiksi Youtubesta.

Nest Labs on kehittänyt älypuhelimella ohjattavan termostaatin ja älykkään palo- ja häkävaroittimen. Yhtiön termostaatit oppivat asukkaiden tottumusten mukaisesti säätämään talojen lämpötiloja. Esimerkiksi se voi säätää lämpötilan yöllä alhaisemmaksi, säästäen näin energiaa.

Nest Labs jatkaa toimintaansa omalla nimellään. Yhtiön johtajana jatkaa Tony Fadell, joka työskenteli aiemmin Applella. Fadellilla oli merkittävä rooli iPodin kehityksessä.

Hakukonejätti sanoo ostaneensa Nest Labsin koska se haluaa yhä päättäväisemmin mukaan asumisen älykkääseen ohjaamiseen. CNNMoneyn mukaan Google on jo aiemmin yrittänyt päästä mukaan älytalobisnekseen. Toisaalta esimerkiksi Tietokone-lehti arvelee, että yhtiön motiivina on ennemminkin Nest Labsin osaamisen haaliminen.

Google on jo aiemmin sijoittanut Net Labsiin sisäisen investointipankkinsa kautta.

Kommentoi
Ylös
>