Yritysuutiset

Valtion eläkerahaston sijoitustuotot laskivat

Valtion eläkerahaston vuoden 2013 sijoitustuotot jäivät lähes puolet alhaisemmiksi kuin edellisvuonna. Korkojen nousu söi rahaston suurimman omaisuusluokan tuottoja.

Valtion eläkerahasto (VER) kertoo tiedotteessaan, että sen sijoitusomaisuuden tuotto vuonna 2013 oli 6,4 prosenttia. Vuonna 2012 tuotot olivat 11,3 prosenttia. Eläkerahaston viiden vuoden tuottojen keskiarvo on 8,5 prosenttia ja kymmenen vuoden keskiarvo 5,7 prosenttia.

Rahaston sijoitusten markkina-arvo oli vuoden päättyessä 16,3 miljardia euroa (15,4 miljardia euroa vuonna 2012).

Sijoitustuotot vaikuttavat alhaisilta kun niitä verrataan esimerkiksi keskeisten osakeindeksien nousuihin viime vuonna. Ero selittyy eläkerahaston sijoitusten allokaatiolla, sillä VER:n sijoituksista oli korkosijoituksia 51,6 (54,6) prosenttia, osakkeita 39,9 (38,4) prosenttia ja muita sijoituksia 8,5 (7,0) prosenttia.

Korkosijoitusten tuotto oli -1,6 prosenttia ja osakesijoitusten 18,2 prosenttia. Muiden sijoitusten tuotto oli 5,7 prosenttia.

Korkosijoitusten negatiivinen tuotto johtui eläkerahaston mukaan touko-kesäkuun aikana tapahtuneesta korkojen noususta. Parhainta absoluuttista tuottoa tarjosivat High Yield-lainat ja Investment Grade-tasoiset yrityslainat.

”Vuosi 2013 oli eläkesijoittajille kohtuullisen hyvän tuoton vuosi. Talouskehitys on ollut monessa suhteessa kaksijakoista. Yhdysvalloissa kasvu on jatkunut hyvänä. Euroopassa ja kehittyvissä talouksissa on omia rakenteellisia ongelmia”, toteaa eläkerahaston toimitusjohtaja Timo Löyttyniemi.

Löyttyniemen mukaan kuluvan vuoden mahdollisuutena on Yhdysvaltain kasvun leviäminen globaalisti. Haasteita aiheuttaa kuitenkin Yhdysvaltain keskuspankin elvytyksen vähentämisen heijastusvaikutukset korkotasoon ja kehittyviin talouksiin.

”Markkinoilla oli viime vuonna harvinaisen vähän kriisejä ja se osin johti hyvään osakekurssikehitykseen”, Löyttyniemi toteaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös