Markkinakommentit

Jenkkiosakkeiden tuloskasvu odotuksia kovempaa

Osakemarkkinoiden kasvaneesta hermostuneisuudesta huolimatta amerikkalaisten pörssiyhtiöiden tulokset ovat yhä jatkaneet kasvuaan.

Osakemarkkinoiden viime vuoden nousutrendi on kuluvana vuonna taittunut ja markkinoilla on nähty lisääntyviä korjausliikkeitä ja volatiliteetin kasvua.

Epävarmuuden lisääntymisestä ei ainakaan pitäisi johtua amerikkalaisosakkeiden tuloskehityksestä, sillä meneillään olevasta viime vuoden viimeisen kvartaalin tuloskaudesta on tulossa S&P-osakeindeksin paras yli kahteen vuoteen.

Uutistoimisto Reutersin mukaan vuoden 2013 viimeisen vuosineljänneksen osakekohtaisten tulosten kasvu on 9,5 prosenttia yli edellisvuoden viimeisen vuosineljänneksen tulosten. Tuloskasvu on ollut myös odotuksia kovempaa, sillä Reutersin mukaan odotettu tuloskasvu oli 7,6 prosenttia.

Lisäksi jenkkiosakkeet ovat yllättäneet asiantuntijat sekä odotuksia paremmilla tuloksilla että myös paremmilla liikevaihdoilla.

Thomson Reutersin tietokannan mukaan kaiken kaikkiaan 68 prosenttia S&P 500 –osakeindeksin yhtiöistä on raportoinut odotuksia kovemmat osakekohtaiset tulokset. Pitkän aikavälin keskiarvo on 63 prosenttia.

Positiivisen tulosyllätyksen raportoineiden yhtiöiden osakekurssit ovat nousseet keskimäärin kuitenkin vain 2,1 prosenttia, laskee Merrill Lynch research. Sen sijaan odotuksia alhaisempia tuloksia raportoineiden yhtiöiden osakekurssit ovat laskeneet keskimäärin 5,6 prosenttia.

Miksi tuloskehitys ei enää näy osakekurssien nousuna?

Taustalla saattaa olla paitsi sijoittajien lisääntyvät pelot USA:n keskuspankin kiristyvästä rahapolitiikasta, myös Kiinan talouskasvuun hidastumiseen liittyvät pelot.

Lisäksi jenkkiosakkeiden viime vuoden raju kurssinousu on nostanut osakkeiden arvostuskertoimet jo yli pitkän aikavälin keskiarvon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös