Indikaattorit

Konkurssien määrä väheni 6,4 prosenttia

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi-syyskuussa 2014 pantiin vireille 2 278 konkurssia, mikä on 6,4 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Konkurssien määrän vähentyminen näkyi myös työllisyydessä. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 10 839, mikä on 15,4 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Vuoden 2013 syyskuussa haettiin konkurssiin kaksi henkilökunnaltaan suurehkoa yritystä, mikä selittää eroa henkilökunnan määrissä tänä ja viime vuonna. Toinen mainituista yrityksistä toimi kaupan ja toinen teollisuuden ja kaivostoiminnan päätoimialalla.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi tammi-syyskuussa kaupan päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 473 konkurssia, mikä on 8,5 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Vireille pannut konkurssit tammi-syyskuussa 2012–2014

Vireille pannut konkurssit tammi-syyskuussa 2012–2014

Tilastokeskuksen mukaan konkurssien määrä väheni maa-, metsä- ja kalatalouden, teollisuuden ja kaivostoiminnan, rakentamisen, kuljetuksen ja varastoinnin, majoitus- ja ravitsemustoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla. Muiden palveluiden päätoimiala käsittää mm. informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät rakentamisen päätoimialalla. Alalla pantiin tammi-syyskuussa vireille 511 konkurssia, mikä on 9,2 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. .

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös