Osakeanalyysit

Inderes: Revenio etenee oikeaan suuntaan

Lähde: Revenio Group

Lähde: Revenio Group

Revenion lanseeraama ihosyövän tunnistuslaite osoittaa yhtiön etenevän monialayhtiöstä terveysteknologiayhtiöksi.


Revenio Group etsii silmänpainemittarin lisäksi liiketoimintaansa uusia tukijalkoja.

Revenio Group kertoi eilen aloittaneensa yhteistyön VTT:n ja Jyväskylän yliopiston kanssa ihosyövän seulontoihin liittyvän teknologian kaupallistamiseksi ja tuotteistamiseksi. Yhtiö on allekirjoittanut lisenssisopimuksen Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n kanssa VTT:n kehittämän hyperspektrikamerateknologian immateriaalioikeuksiin ja tietotaitoon liittyen.

Sopimuksen mukaan Revenio lisensoi VTT:n hyperspektrikameraan liittyvää teknologiaa, tietotaitoa, dokumentaatiota, ohjelmistoa, keksintöä ja niihin liittyviä patenttioikeuksia.

Revenio on lisäksi allekirjoittanut yhteistyösopimuksen VTT:n kanssa ihosyöpädiagnostiikkaan soveltuvan hyperspektrikuvausjärjestelmän tuotteistamisesta ja Jyväskylän yliopiston kanssa ohjelmistokoodiin liittyvän keksinnön kaupallistamisesta.

Revenio ja VTT kehittävät vuoden 2015 aikana hyperspektrikameran toisen sukupolven prototyyppejä ja hankkeen lopullinen aikataulu täsmentyy saatujen kokemusten perusteella.

Revenion tavoitteena on lanseerata iholääkäreille helppokäyttöinen ja liikuteltava seulontalaite ihosyöpien ja niiden esiasteiden tunnistamiseen. Seulontalaitteella odotetaan yhtiön tämän hetkisen näkemyksen mukaan olevan merkittävää kaupallista arvoa vasta muutamien vuosien kuluttua.

Tuotteen kaupallinen potentiaali on Inderesin mukaan Reveniolle vielä vaikeasti hahmotettavissa eikä uutinen vaikuta Inderesin ennusteisiin.

Silti uutinen kertoo positiivisesta muutoksesta Revenion liiketoiminnassa.

Inderesin mukaan Revenion muuntautuminen monialayhtiöstä terveysteknologiakonserniksi on edennyt viimeisen puolen vuoden aikana ripeästi, mikä on Revenion osakkeelle positiivista.

”Silmänpainemittariyhtiö Icare toimii liiketoiminnan ytimenä, mutta Revenio ei ole enää pitkässä juoksussa yhdestä tuotteesta riippuvainen. Revenio pyrkii rakentamaan uusia tukijalkoja seulontaan liittyvistä terveysteknologian tuotteista”, analyysitalo toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Nyt ilmoitetun ihosyövän seulontalaitteen lisäksi Reveniolla on myös osteoporoosin seulontaan tarkoitettu luuntiheysmittari Oscare, joka eteni viime vuoden aikana kaupallistamisvaiheeseen.

Inderesin suositus Revenion osakkeelle on ”Osta” ja tavoitehinta on 18,20 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös