Valuuttakurssit

Jatkaako euro heikentymistään?

Useat sijoitusasiantuntijat ennustavat euron huiman heikentymisen suhteessa dollariin jatkuvan. Euron sukelluksen jatkuminen ei kuitenkaan ole kirkossa kuulutettu.

Euro on heikentynyt ennen näkemättömän rajusti suhteessa dollariin viimeisen vuoden aikana. Vuosi sitten euro noteerattiin lähes 1,4 dollariin, kun nyt vaihtosuhde on hieman alle 1,08.

euro-usd-valuuttakurssi-042015

Heikentymisen taustalla on ollut Euroopan keskuspankki, joka on aloittanut massiivisen määrällisen rahaelvytyksen. Keskuspankki ostaa markkinoilta korkopapereita markkinoilta peräti 60 miljardilla dollarilla kuukausittain.

Keskuspankin rahaelvytys painaa euroalueen korkotasoa alaspäin. Kun samalla Yhdysvalloissa keskuspankki Fed on kiristänyt rahapolitiikkaa, on korkoero esimerkiksi Yhdysvaltojen ja Saksan 10 vuoden velkakirjojen välillä kasvanut. Tämä tukee euron heikentymistä.

Useat analyytikot ja ekonomistit uskovat euron heikentymisen jatkuvan. Rohkeimmat ennusteet povaavat euron vajoavan 0,9 dollariin.

Evli pankin seniorisalkunhoitaja ja markkinastrategi Tomas Hildebrandt ei pidä euron heikentymisen jatkumista kiveen kirjoitettuna.

“Viime viikot kuitenkin osoittivat, että toisinkin voi käydä. FED:n koron nosto kesäkuussa ei olekaan kirkossa kuulutettu. Keskuspankki katsoo, että olemattomien inflaatiopaineiden takia sillä ei ole kiirettä rahapolitiikan kiristämisessä. Yhdysvaltojen suhdannehuippu voikin olla pian edessä”, Hildebrandt kirjoittaa Evli blogissa.

Salkunhoitajan mukaan myös EKP:n toimenpiteitä tarkastellaan nyt toisessa valossa. “Jos EKP:n massiiviset toimenpiteet todellakin saavat vauhtia euroalueen talouksiin, vahvistuu luottamus euroon ja kurssin pitäisi nousta. Vauhtia suhdanteisiin antavat lisäksi tähän mennessä nähty euron heikkeneminen ja alentuneet raaka-aineiden hinnat.”

Hildebrandtin mukaan valuuttamarkkinoilla haetaan selvästi uutta tasapainotilaa, mikä heiluttelee kursseja reippaasti. Uuden tasapainotason löytyminen voi kestää vielä aikaa, ja monet epävarmuustekijät voivat vielä aikaansaada uusia käänteitä.

Epävarmuuden hintana on salkunhoitajan mukaan valuuttasuojauksen kallistuminen ja vaikeutuminen. Euro voi myös vahvistua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös