Markkinakommentit

Front: Kreikan tilanne ylläpitää markkinoiden epävarmuutta pitkään

Kreikan kansanäänestyksen jälkeen markkinoiden epävarmuus säilyy, arvioi varainhoitoyhtiö Front kuukausikatsauksessaan.

Lähiviikkoina Kreikka säilyy edelleen uutisotsikoissa, sillä maan tilanne on nyt vähintäänkin kaoottinen kansanäänestyksen jälkeen. “Euroalueen maiden on hyvin vaikea myydä äänestäjilleen uutta tukipakettia, kun Kreikka ei ole halukas uudistamaan talouden rakenteitaan ja parantamaa julkisen talouden rahoitustasapainoa kestävällä tavalla”, Front toteaa.

Neuvottelujen asetelma muuttui kansanäänestyksen jälkeen Frontin mukaan siten, että euroryhmällä (ja komissiolla), EKP:lla ja IMF:llä ei ole enää kiirettä, joten Kreikassa pankit pysyvät kiinni ja maan talouselämää alkaa pysähtyä täysin.

Kreikan velkahelpotus ei edes ole varainhoitoyhtiön näkemyksen mukaan akuutein ongelma, vaan maan ja sen pankkien akuutti maksuvalmiuskriisi. “Neuvotteluissa pallo on nyt Kreikan hallituksella tilanteessa, jossa muun Euroopan luottamus Syrizan politiikkaan on vähäistä. ”

Front ei näe Kreikan tilanteeseen sellaista ulospääsyä, joka rauhoittaisi markkinoita pitkällä aikavälillä. “Velkojat eivät voi “kiittää” Kreikkaa venkoilusta tervehdyttämisohjelmia vastaan. Uusi tukiohjelma pitäisi joka tapauksessa hyväksyttää kaikkien euromaiden parlamenteissa, joten se ei parhaimmassakaan tapauksessa tapahdu päivissä vaan viikoissa.”

Varainhoitoyhtiön mukaan EKP ja IMF eivät voi toimia Kreikan maksukyvyttömyyden vuoksi.

Paras tai vähiten huono vaihtoehto alkaa olla Kreikan euroero. Tätä hallitseva Syriza-puolue ei kuitenkaan halua. Frontin arvion mukaan tilanteen pitkittyessä Kreikan on kuitenkin pakko ottaa vähitellen käyttöön jonkinlainen rinnakkaisvaluutta, joka on euroeron esivaihe.

Frontin arvion mukaan Kreikan euroeron todennäköisyys on nyt yli 50 prosenttia. “Ero olisi eurojärjestelmälle ja rahoitusmarkkinoiden vakaudella paras vaihtoehto.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös