Markkinakommentit

Nordea nosti osakkeet jälleen ylipainoon

Nordean mukaan viime viikon raporttiruuhka vahvisti kotimaisen tuloskauden kokonaiskuvaa, eli yhtiöiden tuloskunto on pysynyt vahvana vaisummassakin kysyntäympäristössä.

“Liikevaihtokehitys on ollut tuloskauden selkeä pettymys, mutta siitä huolimatta yli 60 % yhtiöistä on julkaissut vähintään konsensusennusteiden mukaisen Q3-tuloksen. Kun tähän päälle lisätään vielä pääosin odotusten mukaisina pysyneet näkymät, voi tuloskauden kokonaissaldoa luonnehtia helpotukseksi”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Sijoittajien tunnelmia ovat painaneet Kiinan talousnäkymien heikkeneminen ja epäilys siitä, että viranomaiset eivät pysty ohjaamaan taloutta herättävät kysymyksiä. “Jos Kiina-usko palautuu, joutuu sijoittaja kääntämään katseensa muualle maailmaan. Talouden ja tulosten vire erityisesti länsimaissa näyttää edelleen kohtuullisen hyvältä”, Nordea toteaa.

Kiinan lisäksi suurta roolia näyttelevät myös keskuspankit, jotka ovat tehneet selväksi, että ne eivät sijoittajien juhlia tule katkaisemaan. “Elvytystä ollaan valmiita lisäämään heti, jos tarve vaatii. Siten sijoitusympäristö on palannut samansuuntaiseksi, kuin viime vuosina on nähty: rahaa on paljon, ja keskuspankit tekevät tarvittaessa lisää. Nollakorko ei houkuta sijoittajia, joten rahat halutaan laittaa osakemarkkinoille tuottamaan”, pankki toteaa.

Tässä tilanteessa Nordean mukaan talouden ja tulosten ei tarvitse olla erityisen vahvoja, vaan jo riittävän hyvät näkymät ajavat varoja osakkeisiin.

Nordea laski osakesuosituksensa peruspainoon pitkän ylipainotuksen jälkeen heinäkuun lopussa, kun Kiina-huolet alkoivat kasaantua.

Nyt tilanne on kuitenkin hieman toinen. “Huolien helpotuttua kannattaa pitkäaikaissijoittajan taas lisätä panoksiaan osakemarkkinoilla. Vaikka osakkeiden polku jatkuu kuoppaisena, kuten noususyklin loppua lähestyttäessä yleensä tapahtuu, ovat osakkeet yhä kaikkein mielenkiintoisin sijoituskohde.”

Nordea nosti osakkeet jälleen ylipainoon suosituksissaan.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös