Osakeanalyysit

Finnair ylitti odotukset – Inderes nosti osakkeen tavoitehintaa

Finnairin kolmannen vuosineljänneksen raportti ylitti markkinaodotukset toiminnallisen Q3-tuloksen osalta, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Finnairin operatiivinen tulos ylitti Reutersin konsensusodotukset. Inderesin mukaan hyvän tuloksen taustalla olivat matkustajatuottojen ja lisäpalvelumyynnin hyvä kehitys, korkea kapasiteetin käyttöaste sekä laskeneet polttoainekulut.

Sinivalkoinen lentoyhtiö toisti nollatasolla olevaa tai hieman positiivista toiminnallista liiketulosta vuodelle 2015 ennakoivan ohjeistuksensa, mikä oli Inderesin mukaan odotetun vahvan Q3:n jälkeen pieni pettymys.

Markkinakommenteissa ei ollut suuria yllätyksiä. Inderesin mukaan ulkomaiden matkustajaliikenne kehittyy vakaasti, kun taas ongelmakohtia ovat yhä Suomen sisäinen liikenne ja ylikapasiteetin riivaama rahtimarkkina.

Finnairin osakkeen arvostustaso on Inderesin mukaan kohtuullinen.

“Finnairin toiminnalliset EV/EBIT-luvut ovat ennusteillamme vuosille 2015 ja 2016 16x ja 4x, kun taas oikaistu tasepohjainen P/B-luku on 0,9x. Pidämme arvostusta edelleen kohtuullisena sekä absoluuttisesti että suhteellisesti yhtiön lähivuosien useat positiiviset ajurit huomioiden”, analyysitalo toteaa.

EV-pohjainen aliarvostus suhteessa verrokkiryhmään tukee Inderesin näkemyksen mukaan osakkeen lievästä nousuvarasta seuraavan vuoden tähtäimellä.

Inderes reivasi raportin jälkeen Finnairin tavoitehintaa reippaasti ylös 4,00 euroon aiemmasta 3,50 eurosta. Suositus on edelleen “Lisää”.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös