ETF-analyysit

Sijoittaja.fi: Mallisalkkujen iso jytky lokakuussa

Lokakuussa koettiin markkinoilla kovaa kurssinousua. Mallisalkkujemme ETF:istä yksikään ei ollut miinuksen puolella.

Mallisalkkuja voi tarkastella täältä (salkkujen sisällön näkeminen edellyttää kuukausi- tai vuosijäsenyyttä).

Tilaa jäsenyys!

Kaikkien mallisalkkujen ja vertailuindeksien tuottojen laskemisessa on käytetty kokonaistuottoindeksejä.

Kuluvana vuotena oikealla rahalla (30.000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava Fellow Finance -salkku on tuottanut hyvin. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Korkotuoton Metsästäjä

Korkotuoton Metsästäjä nousi lokakuussa 2,7 % ja vertailuindeksi nousi 2,0 %. Lokakuu oli suotuisaa aikaa kehittyvien markkinoiden korko-ETF:ille. Huonoiten lokakuussa pärjäsi kehittyneiden markkinoiden korko-ETF:t. Kuitenkin huonoimmatkin ETF:t olivat tuottavia. Korkosalkkumme tavoittelee n. 4 %:n vuotuista tuottoa. Kuluvan vuoden tuotto on 8,2 % ja vertailuindeksin 2,7 %. Lue aiempi analyysimme korkoriskeistä!

Lokakuun parhaiten ja heikoiten tuottaneet ETF:t Korkotuoton Metsästäjässä olivat:

Lokakuu 2015 TOP 3:

Lokakuu 2015 Bottom 3:

Passiivinen Kulupihtari

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme nousi lokakuussa 5,8 % ja vertailurahastot 5,5 %. Kuluvana vuotena Kulupihtari on tuottanut +5,4 % ja vertailurahastot 6,0 %. Pitkässä juoksussa Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostettu salkku on hävinnyt mallisalkullemme. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkun hyväksi yhdeksässä vuodessa noin 19 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain 0,222 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Lokakuussa hyvin pärjäsivät vanhat ja suuret kehittyvien markkinoiden tuttumme. Lokakuun parhaiten ja heikoiten tuottaneet ETF:t Kulupihtarin salkussa olivat:

Lokakuu 2015 TOP 3:

Lokakuu 2015 Bottom 3:

Strategiamestari

Strategiamestari-mallisalkku nousi lokakuussa 5,2 % ja vertailuindeksi 6,2 %. Tänä vuonna Strategiamestari on tuottanut 8,1 % ja vertailuindeksi 7,0 %.

Lokakuun parhaiten ja heikoiten tuottaneet arvopaperit Strategiamestarissa olivat:

Lokakuu 2015 TOP 3:

Lokakuu 2015 Bottom 3:

Pelkäätkö markkinaturbulenssia – nämä ETF:t selviävät laskumarkkinassa

Mallisalkuistamme löytyy ETF:iä, jotka kestävät turbulenssia markkinoilla. Nämä ETF:t sopivat mihin tahansa osakepainotteisiin salkkuun hajauttamaan riskiä ja tuomaan turvaa. Vastapuolena on luonnollisesti matala tuotto-odotus. Salkun kokonaisheilunta alenee, kun osakesalkusta esim. 30-50 % on sijoitettuna seuraaviin ETF:iin:

Vai uskotko markkinoiden nousemiseen? Nämä salkkujemme ETF:t saattavat kiinnostaa

Mallisalkuistamme löytyy ETF:iä, jotka olivat ainakin lokakuussa herkempiä kurssimuutoksille. Mikäli uskot kurssien jatkavan lokakuun huikeaa nousua, niin harkitse näitä mallisalkkujemme ETF:iä. Vielä ystävällisenä muistutuksena todettakoon, että syyskuun markkinamyllerryksessä seuraavat ETF:t olivat myös kovia laskijoita.

Artikkeli on alun perin julkaistu Sijoittaja.fi-sivustolla 2.11.2015.

Kommentoi
Ylös
>