Markkinakommentit

Nordea: Osakkeet edelleen korkosijoituksia parempi vaihtoehto

Sijoittajalla on Nordean mukaan nykyisessä tilanteessa vähän houkuttelevia sijoitusvaihtoehtoja.

Uutta sijoitusvuotta kohti mennään Nordean mukaan pitkältikin samanlaisissa tunnelmissa kuin vuosi sitten – sijoittajat suosivat osakkeita.

”Maailman talouden ja yritysten tulosten odotetaan kasvavan maltillisesti. Kun samaan aikaan keskuspankit pitävät korot matalina historiaan verrattuna (Fedin ensimmäisistä koronnostoista huolimatta), ohjautuvat sijoittajien varat osakkeisiin”, Nordea.

Nordea uskookin edelleen osakkeisiin: ”Odotammekin, että osakkeet ovat myös tulevan vuoden voittajia, kuten jokaisena vuonna finanssikriisin jälkeen vuoden 2011 takapakkia lukuun ottamatta. Osakkeet pysyvätkin ylipainossa suosituksissamme.”

Alkavan vuoden suurimmat haasteet pyörivät pankin mukaan Kiinan tilanteen ja erkanevien keskuspankkipolkujen ympärillä.

”Kiinan ympärillä tunnelmat ovat rauhoittuneet, kun usko valtion ohjausvoimaan on palautunut. On kuitenkin huolestuttavaa, että jopa 2000-luvun maailman talouden kasvuveturi tarvitsee voimakkaita elvytystoimia halutun talouskasvun ylläpitämiseen. Kiina-huolet nousevat varmasti pintaan tulevinakin vuosina.”

Toinen huolenaihe on Yhdysvaltojen keskuspankin mahdollinen ohjauskoron nosto. ”Fedin koronnostot mietityttävät markkinoita, mutta nostotahti jäänee niin hitaaksi ja talouden kehityksestä riippuvaiseksi, että Fed tuskin katkaisee markkinoiden etenemistä lähiaikoina”, Nordea toteaa.

Nordean mukaan sijoittajan kannalta ikävää nykyisessä markkinaympäristössä on houkuttelevien vaihtoehtojen vähäisyys.

”Kun korot ovat nollassa, ovat myös korkomarkkinoiden tuotto-odotukset lähes nollassa. Tänä vuonna korkosijoittajalle on jäänyt lähinnä luu kouraan. Eikä jatkossa ole paljon parempaa luvassa, sillä maailman talous tarvitsee edelleenkin erittäin matalaa korkotasoa.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös