Sijoitusideat

Pohjola Pankki antaa ostosuosituksen kolmelle osakkeelle

Pohjola osaketutkimuksen Pohjolan Parhaat -osakesuosituslistalla kolme yhtiötä saa ”Osta”-suosituksen.

Pohjola laskee osakkeen positiivisen tai negatiivisen tuotto-odotuksen tavoitehinnan ja markkinahinnan suhteesta. Kokonaisuudessaan Pohjola Pankki antaa sijoitussuosituksia lähes 90 kotimaiselle yhtiölle.

Pohjola antaa näille kolmelle kotimaiselle pörssiyhtiölle nyt ”Osta”-suosituksen.

Outokumpu

Ruostumattoman teräksen perushintataso on nyt alhainen, mutta Pohjola uskoo että tilanne on muuttumassa. Euroopan Unionin asettamien Kiinan ja Taiwanin tuontitullit (Kiina ja Taiwan) antavat perushinnoille nostettu tarjonnan vähentyessä.

Pohjolan mukaan Outokumpu pystyy todennäköisesti nostamaan käyttöasteitaan ja parantamaan kannattavuuttaan. ”Arviomme mukaan vuodenvaihteessa aloittavan uuden toimitusjohtajan myötä yhtiö ilmoittaa myös uusista toimista kilpailukyvyn parantamiseksi”, Pohjola toteaa.

Pohjolan tavoitehinta Outokummun osakkeelle on 4 euroa, mikä tarkoittaisi lähes 42 prosentin nousuvaraa nykykurssiin nähden.

Atria

Atriassa houkuttelee osakkeen maltillinen arvostus ja hyvä osinkopotentiaali. Pohjolan mukaan vuoden 2017 alussa valmistuva Nurmon sikaleikkaamon modernisointi-investointi antaa hyvää tukea vähintäänkin nykyisensuuruiselle tulos- ja osinkotasolle myös pidemmällä aikavälillä. Investoinnin arvioidaan tuovan noin kahdeksan miljoonan euron vuosittaiset kustannussäästöt.

Atrian viimeisen 12 kuukauden tuloksella laskettu p/e-kerroin on tällä hetkellä 10,2. Hinta suhteessa tasesubstanssiin, eli p/b-kerroin on vain 0,62.

Raisio

Pohjolan mukaan Raisio on palannut tuloskasvun tielle, ja myös tulevaisuudennäkymät ovat suotuisat.” Maitorehuinnovaatio Benemilkin globaali markkinapotentiaali on valtava, minkä lisäksi Intellectual Venturesin kanssa syvenevä innovaatioyhteistyö luo mielenkiintoisia mahdollisuuksia täysin uudelle liiketoiminnalle”, Pohjola toteaa.

Yhtiön vahvuutena on myös vakuuttava osinkohistoria, sillä se on kasvattanut osinkoaan jo kahdeksana vuotena perättäin. Raision vakavarainen tase ja nykyliiketoiminnan vahva kassavirta mahdollistavat ennakoitavan tasaisen osinkovirran myös tulevaisuudessa, Pohjola summaa.

”Nämä yhdistettynä maltillisesti hinnoiteltuihin kasvuoptioihin tekevät osakkeesta mielenkiintoisen.”

Lue Pohjolan Parhaat -osakesuosituslista kokonaisuudessaan tästä.

Kommentoi
Ylös
>