Yritysuutiset

Kesko vastaa hintapaineisiin laskemalla yli 2000 tuotteen hintoja

Kauppaketju vastaa Suomen koventuneisiin ruokakaupan hintapaineisiin.

Syyksi halpuuttamiseen yhtiö kertoo raaka-aineiden maailmanmarkkinahintojen laskemisen ja kustannusten alentumisen.

”On täysin poikkeuksellista, että kuluttajahinnat ovat laskeneet näin pitkään yhtäjaksoisesti. Viimeksi näin on tapahtunut 50 vuotta sitten. Tämän ja kustannusten laskun seurauksena K-ruokakaupat alentavat noin 2 000 tuotteen hintoja. Hintojen tarkistaminen markkinatilanteen mukaan on täysin normaalia päivittäistavarakaupan toimintaa”, toteaa Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala.

Keskon mukaan päivittäistavarakaupan tuotteiden ostohinnat muuttuvat säännöllisesti, koska raaka-aineiden hintoihin vaikuttavat raaka-aineen saatavuus, sadon onnistuminen ja eri maiden valuuttakurssimuutokset. Raaka-aineita ostetaan suurissa erissä ja pitkäaikaisilla ostosopimuksilla, joten raaka-aineiden maailmanmarkkinahintojen muutokset siirtyvät vasta viiveellä kuluttajahintoihin.

Myös Venäjän-vientikielto on laskenut selvästi kotimaisen ruoan vientiä, mikä puolestaan laskee kuluttajahintoja Suomessa.

Kauppaketjuittain hintoja alennetaan tammi-helmikuussa seuraavasti: K-citymarketeissa noin 2 000 tuotteessa, K-supermarketeissa noin 1 350 tuotteessa ja K-marketeissa noin 550 tuotteessa.

Ensimmäiset hintojen alennukset tulivat voimaan tammikuun alussa, ja seuraavat alennukset tehdään helmikuussa.

Kesko kertoi tänään myös myynnin kasvusta. Pörssitiedotteen mukaan Keskon myynti kasvoi joulukuussa kaikilla toimialoilla. Konsernin myynti oli joulukuussa 2015 vajaat 782 miljoonaa euroa. Myynti kasvoi vertailukelpoisesti ilman Anttilaa paikallisissa valuutoissa kolme prosenttia.

Ruoan hintoihin alkoi tulla paineita jo vuonna 2002 kun saksalainen Lidl-ketju tuli Suomen ruokamarkkinoille. Ketjulla on tällä hetkellä noin 150 ruokakauppaa Suomessa.

Hieman yli vuosi sitten S-ryhmä vastasi Lidlin haasteeseen halpuuttamiskampanjallaan. Pian Kesko vastasi tähän alentamalla myös hintojaan.

Nyt siis Kesko yrittää uudella täsmäiskulla turvata markkinaosuuttaan Suomessa.

Keskon osake oli tänään noin klo 15 laskussa vajaat 1,4 prosenttia.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös