Osakeanalyysit

Martela on käänneyhtiö – Inderes nosti osakkeen tavoitehintaa hurjasti

Kuva: Martela Oyj.

Kuva: Martela Oyj.

Positiivisen tulosvaroituksen rajusta kurssinoususta huolimatta Inderes näkee Martelassa nyt kovaa tuottopotentiaalia.

Martela julkaisi viime perjantaina merkittävän positiivisen tulosvaroituksen, arvioi Inderes. Martelan

Martela arvioi nyt vuoden 2015 liikevaihdon olevan noin 133 miljoonaa euroa ja liikevoitto noin neljä miljoonaa euroa.

”Varoitus tuli meille yllätyksenä, sillä olimme aikaisemmin itse odottaneet vain 130 MEUR:n liikevaihtoa ja 2,3 MEUR:n liikevoittoa”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Analyysitalon mukaan positiivinen tulosvaroitus vahvisti Martelan tuloskäänteen. Yhtiö on nyt kolme kvartaalia peräkkäin yltänyt hyvään tulokseen ja Inderesin arvion mukaan saanut laskettua kiinteät kulut nykyistä markkinatilannetta vastaavalle tasolle.

Martela tulee parantuneiden tulosnäkymien siivittämänä nostamaan tänä vuonna maksettavaa osinkoa selvästi edellisvuodesta, Inderes uskoo. ”Yhtiön kassavirta on arviomme mukaan vahvaa ja investointitarve on pieni.”

Vaikka Martelan osakekurssi pomppasi hurjat 27 prosenttia yllättävän tulosvaroituksen jälkeen, on osakkeen arvostustaso Inderesin mielestä edelleen houkutteleva.

Markkinat eivät vielä hinnoittele tuloskäännettä täysimääräisesti osakkeeseen, analyysitalo arvioi.

”Vuoden 2016 ennusteillamme (mitkä ennustavat 2016 tuloksen pysyvän 2015 tasolla), osakkeen P/E on noin 7x, EV/EBIT noin 4x ja P/B vain noin 0,7x. Kuluvan vuoden osinkotuotto on ennusteellamme noin 6 %. Vuoden 2017 ennusteillamme P/E laskee 5x tasolle ja EV/EBIT 3x tasolle.”

Inderesin mukaan Martelan osakkeessa on merkittävää nousuvaraa tulospotentiaalin realisoituessa ja arvostustasojen normalisoituessa.

Analyysitalo nostaa osakkeen suosituksen tasolle ”Osta” aiemmasta ”Lisää”-tasosta ja nostaa tavoitehintaa reippaasti 5,0 euroon aiemmasta 3,7 euroa.

”Tavoitehinta perustuu vuoden 2016 8x P/E-kertoimeen ja 5 % osinkotuottoon.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös