Indikaattorit

Nordea: Korot pysyvät laskupaineessa

Useat tekijät painavat nyt korkotasoa alaspäin. Nordean mukaan korkojen nousua ei ole näköpiirissä.

Saksan 10-vuotinen valtionlaina korko on painunut jo alle 0,25 prosentin, kun vielä joulukuussa korko oli noin 0,70 prosentista. Muutama vuosi sitten korko oli vielä lähes kaksi prosenttia.

Valtionlainojen korkojen lasku laajalla rintamalla viime aikoina johtuu globaalin talousdatan heikentymisestä suhteessa odotuksiin, arvioi Nordea aamukatsauksessaan.

Myös vastatuuli Fedin koronnostojen edistymisessä, ennakoitu lisäelvytys euroalueella ja riskinottohalukkuuden lasku luovat paineita korkojen laskulle.

Nordean mukaan viime vuonna nähty Saksan 10-vuotisen koron laskuliike oli selkeä ylireagointi. Nyt nähty koronlasku eroaa viime vuodesta, sillä tänä vuonna pitkät korot ovat laskeneet linjassa lyhyiden kanssa.

Korkojen nopealle nousulle ei nyt ole edellytyksiä.

”Näin ollen todennäköisesti tänä vuonna emme näekään euroalueen pitkässä korossa yhtä äkillistä palautumista kuin viime vuonna, kun riskinottohalukkuus alkaa vähitellen elpyä”, Nordea ennakoi.

Korkojen lyhyessä päässä puolestaan laskuvaraa on avannut EKP:n talletuskorkojen lasku sekä odotukset uusista leikkauksista. Nordean mukaan laskupainetta tuo myös se, että todennäköisesti EKP joutuu vielä laajentamaan valtionlainojen osto-ohjelmaansa.

Sijoittajien riskinottohalukkuutta ovat latistaneet pankin mukaan useat eri tekijät.

”Alkuvuonna huolenaiheena oli Kiina, mutta nyt USA:n talousdatan pehmeys suhteessa odotuksiin on lisännyt epävarmuutta USA:n näkymistä. Näin ollen markkinat eivät usko Fedin edistyvän koronnostoissa tänä vuonna, joten korkoihin ei ole tällä hetkellä tulossa nousupainetta Atlantin takaa.”

”Ennen kuin markkinatunnelma piristyy, lyhyellä aikavälillä Saksan 10-vuotinen valtionlainakorko pysyy vielä laskupaineen alla”, Nordea ennustaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös