Osakeanalyysit

Cargotec petti odotukset laajasti

Kuva: Cargotec Oyj.

Kuva: Cargotec Oyj.

Cargotecin liiketoimintayksiköistä MacGregorin tilaukset suorastaan romahtivat.

Lastinkäsittelyratkaisuja tarjoava Cargotec ei juuri ilonaiheita osakkeenomistajille tänään tarjonnut. Yhtiön aamulla julkaisema neljännen vuosineljänneksen raportti oli useilla mittareilla odotuksia heikompi.

Tulos, tilauskertymä, osinkoehdotus ja jossain määrin myös ohjeistus jäivät odotuksista, toteaa Inderes Nordnetin aamukatsauksessa.

”Q4-tulosta sekoittivat jossain määrin kertaerien käsittely, joiden takia tulospettymys ei ole niin suuri kuin viereinen taulukko indikoisi. Q4-tulos jäi kuitenkin myös operatiivisesti odotuksista, ja oli selkeä pettymys”, analyysitalo toteaa.

Ohjeistus oli Inderesin odotusten mukainen lukuun ottamatta tulospettymyksen painamaa vuoden 2015 vertailutasoa.

Cargotec ohjeisti vuoden 2016 liikevaihdon olevan vuoden 2015 liikevaihdon tasolla tai jäävän hieman sen alle. Liikevoiton ilman kertaluonteisia kuluja yhtiö arvioi paranevan vuodesta 2015.

Uudet tilaukset olivat neljännellä kvartaalilla 824 miljoonaa euroa, mikä oli lievä pettymys odotuksien oltua 850 miljoonan euron tasolla.

Selkein pettymys oli liiketoimintayksikkö MacGregor, tilanne on heikko surkean markkinatilanteen takia. Kalmarin ja Hiabin saamat tilaukset kasvoivat, mutta MacGregorin tilaukset romahtivat. MacGregorin saadut tilaukset neljännellä vuosineljänneksellä alenivat peräti 41 prosenttia.

MacGregor on maailman johtava brändi laivojen lastinkäsittelyratkaisujen, offshore-kuormankäsittelyratkaisujen ja niiden huoltopalveluiden toimittajana.

Myös osinkopäätös oli pettymys. Cargotecin hallituksen osinkoehdotus oli 0,80 euroa eli vain noin 36 prosenttia raportoidusta osakekohtaisesta tuloksesta, Inderes toteaa.

Inderesin mukaan Q4 vahvisti jälleen, että konsernin kolmesta liiketoiminta-alueesta Kalmar ja Hiab ovat hyvässä tuloskunnossa ja myös näkymät ovat vakaat, kun taas MacGregorin tilanne on heikko surkean markkinatilanteen takia.

Inderesin suositus Cargotecille on yhä ”Lisää” ja tavoitehinta 38,0 euroa.

Cargotecin osake on tulosjulkistuksen jälkeen ollut reippaassa laskussa. Noin klo 12 kurssilasku oli lähes 6,3 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös