Markkinakommentit

Markkinoiden näkyvyys poikkeuksellisen heikko – OP laskee osakepainoa

OP alentaa allokaatiosuosituksissaan osakepainoa. Erityisesti Yhdysvalloissa osakkeiden arvostustasot ovat korkealla suhteessa ennusteriskiin.

OP:n mukaan markkinoiden epävarmuus on kasvanut viime viikkoina merkittävästi ja riskipitoisista omaisuusluokista on nähty paikoin lähes paniikinomaisia reaktioita.

”Näkyvyys on tällä hetkellä poikkeuksellisen heikko ja negatiivisia tunnelmia ovat ruokkineet mm. merkit Yhdysvaltain talouskasvun hidastumisesta, huoli eurooppalaisen pankkisektorin tilasta ja öljyn hinnan lasku”, OP toteaa tuoreessa Pohjola Markets Allokaatio -raportissaan.

Lisäksi pankkien velkakirjamarkkinoiden oireilu varoittavat merkittävän korjausliikkeen riskin kasvaneen – vaikka OP ei pidäkään tätä todennäköisimpänä lopputulemana.

”Iso kuva ei toistaiseksi ole muuttunut, mutta emme näe lyhyellä tähtäimellä positiivisia markkina-ajureita kääntämään voimakkaasti heikentynyttä sentimenttiä.”

OP Laskee osakepainon neutraaliksi aiemmasta maltillisesta ylipainosta. Osakkeiden sisällä pankki alipainottaa edelleen yhdysvaltalaisosakkeita, joiden ennusteriski on korkea ja joiden arvostustasot ovat pitäneet pintansa yllättävän hyvin.

Kehittyvien markkinoiden ylipainoa OP on hieman nostanut niiden arvostustasojen heijastellessa jo heikentyneitä näkymiä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös