Sijoitusideat

Oksaharju: New Yorkin pörssissä osinkoaristokraatteja

Osakestrategin mukaan jenkkimarkkinoilta löytyy nyt yhtiöitä jotka tarjoavat sekä hyvää osinkotuottoa että vakaata osinkojen kasvua.

Mikäli sijoittajalla olisi saatavilla samassa paketissa sekä korkea sijoitushetken osinkotuotto että osinkojen pitkän aikavälin kasvu, tulisi sijoittajan useimmiten laittaa kohteeseen merkittävä kertapanostus, Oksaharju linjaa Nordnetblogin artikkelissaan.

Alkuvuoden osakemarkkinoiden korjausliike on pudottanut yhtiöiden hintoja kautta linjan. Seurauksena on ollut sijoitushetken osinkotuoton nousu, Oksaharju muistuttaa.

Jos yhtiö kykenee kasvattamaan osakekohtaista voitonjakoaan esimerkiksi 10 prosenttia vuodessa, kaksinkertaistuu osinko keskimäärin noin seitsemän vuoden välein, osakestrategi laskee. ”Laskutapa perustuu korkoa korolle -ilmiöön. Tämä merkitsee neljännesvuosisadassa osakekohtaisen osingon yli kymmenkertaistumista.”

Osingonjako nostaa joka vuosi sijoittajan omalle hankintahinnalle laskettavaa osinkotuottoa. Tästä johtuen myös arvostuskertoimet usein sen mukaiset, että sijoitushetkellä saatavissa oleva osinkotuottoprosentti jää perin matalaksi. ”Tässä palataan siis tämän merkinnän ensimmäisessä kappaleessa kuvattuun valintatilanteeseen.”

Oksaharjun mukaan New Yorkin pörssistä löytyy tällä hetkellä jo viisi osinkoaristokraattia, jotka ovat pystyneet vähintään 25 vuotta peräkkäin kasvattamaan osakekohtaisia vuosiosinkoja. Tällä hetkellä ne tuottavat yli neljän prosentin osinkotuoton heti uudelle sijoitukselle.

Oksaharjun mainitsemat yhtiöt ovat seuraavat:

HCP: 6,42 %

AT&T: 5,26 %

Chevron: 5,05 %

Emerson Electric: 4,05 %

Abbvie: 4,02 %

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös