Markkinakommentit

Piensijoittajat tankkasivat osinko-osakkeita – tässä suosikit

Tammikuun alun kurssisyöksy sai suomalaiset piensijoittajat nostamaan osakepainoaan tuntuvasti, kertoo Nordnet.

Käteiskassat vaihtuivat osakeomistuksiksi kiihtyvään tahtiin. Tammikuussa piensijoittajien netto-ostot kaksinkertaistuivat joulukuun tahdista ja ne ylsivät nyt kuukausitasolla peräti 130,2 miljoonaan euroon, Nordnet kertoo tiedotteessaan.

Yksityissijoittajien tavallisimmin käyttämien online-välittäjien (Nordnet, FIM, Nordea, Pohjola, UB) kautta tehtyjen osakekauppojen euromääräinen vaihto kuitenkin putosi tammikuussa 28,1 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Tammikuun ostetuimpien osakkeiden listauksen kärjen valtasivat osinko-osakkeet. Nordnetin mukaan Nordea, Stora Enso, TeliaSonera, UPM-Kymmene ja Fortum osoittautuivat tammikuun kurssimyllerryksessä kohteiksi, joihin suomalainen piensijoittaja uskaltaa luottaa kuin vuoreen kevään osinkosesongin lähestyessä.

”Mainittujen yhtiöiden keskiosinkotuotto hipoo päivän kurssitasoilla seitsemää prosenttia. Siinä on moottoritien leveä marginaali verrattuna nykyhetkellä markkinoilta saataviin korkotuottoihin”, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall .

Nordea nousi tammikuun ostetuimmaksi osakkeeksi, Sammon päätyessä kuukauden kolmanneksi myydyimmäksi. Samalla logiikalla nähtiin vaihto myös teleoperaattorialalla vahvan kurssinousija Elisan päädyttyä tammikuun myydyimmäksi ja laskuputkessa olevan TeliaSoneran noustua kuukauden kolmanneksi ostetuimmaksi.

”Nyt on aistittavissa taidokasta markkinapsykologian hyödyntämistä, joka pohjautuu ajatukseen siitä, että hyvän yhtiön kurssinousu on lyönyt yli ja vastaavasti laadultaan keskinkertaisemman verrokin on valahtanut kaikessa pessimismissä alle arvostelukyvyn”, analysoi Odenwall.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös