Yritysuutiset

Amer Sports tahkoaa kovaa tulosta vuodesta toiseen

Urheiluvälineyhtiön kasvu on ollut vakuuttavaa.

Amer Sports julkaisi keskiviikkona Q4-tulosraporttinsa. Liikevaihto kasvoi viimeisellä kvartaalilla 11 prosenttia vertailukaudesta ja oli 784 miljoonaa euroa.

Liikevoitto oli 84 miljoonaa euroa, mikä oli täysin konsensusennusteen mukainen, mutta jäi Inderesin korkeista odotuksista.

Amer Sports jatkaa siis vakuuttavaa tuloskehitystä ja kasvusta. Nyt tuli täyteen kuudes perättäinen vuosi, jolloin sekä liikevaihto että liikevoitto ilman kertaeriä kasvoivat vertailukaudesta, Inderes huomauttaa.

Kasvua on tiedossa myös jatkossa. Yhtiö antoi vuodelle 2016 ennakoidun ohjeistuksen, jonka mukaan se odottaa liikevaihdon vertailukelpoisin valuutoin kasvavan ja liikevoittomarginaalin ilman kertaeriä paranevan vuodesta 2015.

Inderes uskoo kasvuun myös pitemmällä aikavälillä.

”Odotamme Amerin nettotuloksen lähes kaksinkertaistuvan nykytasolta (2015: 121,6 MEUR) vuoteen 2020 mennessä, mikä tarjoaa osakkeelle hyvän pitkän aikavälin ajurin”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderesin ennusteiden mukaiset P/E-luvut vuosille 2016 ja 2017 ovat 19x ja 16x.

Analyysitalo toistaa ”Lisää”-suosituksen ja tarkistaa tavoitehintaa 27,0 euroon aiemmasta 28,0 eurosta laskeneiden ennusteidemme takia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös