Sijoitusideat

Kehittyvät markkinat tarjoavat ostonpaikkoja

Kehittyvillä markkinoilla on käynnissä useita samanaikaisia rakennemuutoksia, jotka tuovat sijoittajille epävarmuuden lisäksi myös mahdollisuuksia edullisiin ostoksiin, arvioi LähiTapiola.

”Kehittyvien markkinoiden omaisuuserät näyttävät nyt teollisuusmaihin verrattuna huomattavan edullisilta”, sanoo LähiTapiolan ekonomisti ja salkunhoitaja Timo Vesala LähiTapiolan markkinakommenteissa.

Vesalan mukaan muutaman viime vuoden aikana kehittyvien markkinoiden talouskehitys on ollut totuttua vaisumpaa. Käynnissä on useita samanaikaisia rakennemuutoksia, jotka lisäävät toimintaympäristön epävarmuutta.

Ekonomistin mukaan yksi merkittävimmistä muutoksista on Kiinan talouskasvun hidastuminen, josta ovat kärsineet energiaa ja raaka-aineita tuottavat maat. Lisäksi yllättävän monissa kehittyvissä maissa on samankaltaisia kroonisia ongelmia, kuten väestön ikääntymistä ja valtioiden ylivelkaantumista, kuin länsimaissa.

Vesalan mukaan kehittyvien talouden rakenteellinen murros on näkynyt myös sijoitusmarkkinoilla: Kehittyvien markkinoiden sijoitustuotot ovat viimeisen 4-5 vuoden aikana jääneet teollisuusmaiden tuotoista selvästi jälkeen.

Toisaalta hinnat alkavat olla jo houkuttelevan alhaiset.

”Kehittyvien markkinoiden omaisuuserät näyttävätkin nyt teollisuusmaihin verrattuna jo huomattavan edullisilta. Riskiä sietävälle, pitkäjänteiselle sijoittajalle nykyinen murrosvaihe voi olla hyvä mahdollisuus, mikäli talouden rakennemuutoksissa onnistutaan ja elintasoeroa teollisuusmaihin kyetään kaventamaan nykyistä nopeammin”, Vesala tähdentää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös