Oma talous

Asiantuntijat tarvitsevat lisää joustoa ja uusia työvälineitä työntekoon

konttori-liike-elämä-työ-042016

Suomen Ekonomit ihmettelee, miksi asiantuntijan työtä koetetaan vielä vuonna 2016 sovittaa aikaan ja paikkaan.

Suomen Ekonomit tarjoaa ratkaisuksi Aikani-sovellusta, jolla asiantuntija voi paremmin seurata ja hallita työaikaansa.

”Moni korkeasti koulutettu haluaa 8–16-työajan sijaan enemmän joustoja. Kukin asiantuntija ja johtaja tietää itse parhaiten, milloin hän on tuottavin. Asiantuntijan voi olla hyvä ottaa työajan seuranta omiin käsiinsä. Ekonomien edunvalvojana tarjoamme tähän työkalun”, sanoo Suomen Ekonomien toiminnanjohtaja Hanna-Leena Hemming.

”Ekonomien kehittämässä Aikani-mobiilisovelluksessa voi ajan mittaamisen lisäksi antaa ajalleen merkityksiä ja fiiliksiä”, kertoo sovellusta kehittänyt viestintäasiantuntija Marianne Falck-Hvilstafeldt ja jatkaa ”Sovelluksen analytiikassa pääsee myös kiinni itsensä johtamiseen.”

Todellinen työn tehokkuus syntyy siitä, että tiedostaa oman ajankäyttönsä ja tekee oikeita asioita.

”Asiantuntijoiden työhön käyttämästä ajasta on tärkeää olla tietoinen, jotta työssä jaksetaan, ollaan tuottavia ja jotta uralla halutaan olla entistä pidempään. Tämä on hyvän työelämän perusedellytys”, toteaa Hemming.

Nykyiset seurantavälineet eivät aina sovellu asiantuntijatyön mittaamiseen. Osa niistä perustuu kulunvalvontaan, ei todelliseen työaikaan eikä etenkään tuottavaan työntekoon.

Vaikka Aikani on tarkoitettu oman työajan seurantaan, toimii se tarvittaessa myös dialogin välineenä esimiehen kanssa. On hyvä, että esimiehellä ja työntekijällä on sama käsitys työhön käytetystä ajasta ja molemmat ovat tyytyväisiä tilanteeseen.

Aikani sopii kaikille oman ajan käytöstä ja tehostamisesta kiinnostuneille. Se sopii myös kokonaistyöajan piirissä toimiville, jotka haluavat paremmin tiedostaa työhön kuluvaa aikaa. Niin ikään yrittäjä voi käyttää sitä asiakasprojektien ajanseurantaan ja työnhakijalle se voi kertoa, kuinka paljon aktiivinen työhaku vie aikaa.

Työaikalainsäädäntö on vahvasti aika- ja paikkasidonnaista. Lain mukaan työaikaa pitää mitata. Asiantuntijatehtävissä työskentelee valtaosa suomalaisista korkeakoulutetuista. Ekonomeista yli 80 prosenttia on seurattavan työajan piirissä, mutta vain noin puolen työaikaa seurataan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös