Sijoitusideat

Megatrendit metsäyhtiöiden tukena – Nordea: ”Stora Enso edelleen suosikkimme”

Metsäteollisuuden näkymät saavat tukea useista megatrendeistä.

Markkinoilla viime kuukausina hermoiltu sellun hintanäkymistä, ja hermoilu on jättänyt varjoonsa myönteiset pitkän aikavälin trendit, arvioi Nordea markkinakommenteissaan.

”Varsinkin lyhytkuituisen (mm. eukalyptuksesta valmistettavan) sellun hinta on laskenut alkuvuodesta, kun markkinoilla on tullut uutta kapasiteettia. Yhtiöt eivät kuitenkaan olleet huolissaan sellun hinnan kehityksestä, ja markkinoilla on taas nähty jopa hintojen nostoja. Myös pakkausmateriaalien puolella useiden laatujen hinnat ovat nousseet, eli huolet näyttävät ylimitoitetuilta”, pankki toteaa.

Metsäteollisuuden näkymät saavat tukea useasta megatrendistä. ”Ne voivat tarjota apua varsinkin muovin käytön vähentämiseen ja fossiilisten polttoaineiden käytön korvaamiseen mutta myös laajemmin ratkaisuja esimerkiksi kemianteollisuuden tarpeisiin”, Nordea arvioi.

Yhtiöiden kysyntänäkymiä tukevat myös esimerkiksi urbanisaatio, kasvava keskiluokka, väestön kasvu ja muuttuvat elintavat.

Metsäyhtiöt tekevät hyvää tulosta ja kassavirtaa, Nordea muistuttaa. Lisäksi varsinkin Stora Enso ja UPM-Kymmene panostavat samalla merkittävästi tuotekehitykseen. ”Perusperiaate on se, että kaikki materiaalit joita valmistetaan fossiilisista ainesta, voidaan jatkossa korvata puupohjaisilla materiaaleilla. UPM valmistaa jo nyt biopolttoaineita, Stora Enso puolestaan rakensi juuri laitoksen, jossa tuotetaan ligniinistä raaka-ainetta liimoihin.”

Metsäsektorin osakkeista Nordean suosikki on Stora Enso. Yhtiön mittavan investointiohjelma huippu on takanapäin ja osake on houkuttelevasti hinnoiteltu, pankki arvioi.

”UPM-Kymmenen liiketoiminta on kehittynyt vahvasti ja kassavirta on ollut vuolasta, mutta osakkeen parasta nousupotentiaalia rajoittaa näkemyksemme mukaan hieman kireänpuoleinen arvostus. ”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös