Yritysuutiset

Kesko yllätti kovilla myyntiluvuilla

Kauppaketjun rauta- ja erikoistavarakauppa kasvoi peräti 7,4 prosenttia. Vielä rajummin nousi autokauppa.

Keskon myynti oli huhtikuussa 2016 yhteensä 810,7 miljoonaa euroa ja se kasvoi peräti 6,1 prosenttia. Myynti kasvoi vertailukelpoisestikin ilman Suomen Lähikaupan vaikutusta paikallisissa valuutoissa 2,5 prosenttia.

”Huhtikuussa Keskon myynti kasvoi kaikilla toimialoilla. Päivittäistavarakaupan myyntiin sisältyy huhtikuussa ostetun Suomen Lähikaupan myynti 12.4.2016 alkaen. Rauta- ja sisustuskaupan sekä autokaupan myynti kasvoi vahvasti”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo.

Keskon päivittäistavarakaupan myynti oli huhtikuussa 418,9 miljoonaa euroa ja se kasvoi 7,3 prosenttia edellisestä vuodesta. Päivittäistavarakaupan myynti ilman Suomen Lähikauppaa oli 378,0 miljoonaa euroa ja myynnin vertailukelpoinen kehitys oli -2,8 prosenttia. Myynnin kehitykseen vaikutti osaltaan päivittäistavarakaupan laskeva hintakehitys sekä myymäläkalustomyynnin toimintamallin muutos, joka laski myyntiä -1,2 prosenttiyksikköä. Toimituspäiviä oli yksi enemmän kuin edellisenä vuonna.

Rauta- ja erikoiskaupan myynti oli huhtikuussa 315,5 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen myynti paikallisissa valuutoissa kasvoi 7,4 prosenttia. Suomessa myynti kasvoi 5,7 prosenttia. Ulkomailla vertailukelpoinen myynti kasvoi paikallisissa valuutoissa 9,4 prosenttia. Rauta- ja sisustuskaupan myynti kasvoi 10,9 prosenttia paikallisissa valuutoissa.

Autokaupan myynti oli huhtikuussa 76,2 miljoonaa euroa ja se kasvoi 13,0 prosenttia edellisestä vuodesta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös