Rahastotietoa

Seligsonilta uusi Etelä-Amerikkaan sijoittava rahasto

Rahasto sijoittaa pääosin Brasilian osakemarkkinoille sekä lisäksi Chilen, Perun ja Kolumbian markkinoille.

Uusi rahastomme Seligson & Co Tropico LatAm aloitti 12.5.2016. Seligsonin mukaan se on aktiivisesti hallinnoitu osakerahasto, jonka neuvonantajana toimii brasilialainen varainhoitaja Trópico Latin America Investments.

Trópico on leimallisesti arvosijoittaja, joka pyrkii löytämään kohtuullisella hinnalla yrityksiä, joilla voi nähdä olevan pysyviä kilpailuetuja.

Brasilian markkinat ovat olleet jo noin viisi vuotta lähinnä laskusuunnassa. Seligsonin mukaan poliitiikan poukkoilu ei kuitenkaan ole vienyt yritysten toimintaedellytyksiä ja siksi markkina on Trópicon mukaan ”edullinen millä mittarilla tahansa”.

”Chilen, Perun ja Kolumbian markkinat eivät ole laskeneet samassa määrin – ja tarjoavat muutamia mielenkiintoisia yrityksiä lisää”, Seligson toteaa tiedotteessaan.

Seligson & Co Tropico LatAm -rahaston hallinnointi- ja säilytyspalkkio on 1,4 % vuodessa ja siinä on tuottosidonnainen palkkio, joka on 15 % vertailuindeksin ylittävästä tuotosta kalenterivuosittain. Tuottosidonnainen palkkio ei voi ylittää 3 % rahaston keskimääräisestä pääomasta.

Vuoden 2016 jälkeen rahastossa on myös 1 % merkintäpalkkio alle 5 000 euron merkinnöille, mutta tänä vuonna merkintäpalkkiota ei siis peritä. Jos sijoitusaika jää alle 180 päivään, on lunastuksissa rahastolle maksettava 0,5 % kaupankäyntipalkkio, pidemmissä sijoituksissa sitä ei ole.

Rahaston vertailuindeksi on seuraava yhdistelmä: 70 % STOXX Brazil Total Market Net Return ja 30 % S&P Dow Jones Mila Andean 40 Net Total Return.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös