Markkinakommentit

Suomalaiset sijoittajat suosivat tätä osakemarkkinaa – Helsingin pörssi ei kiinnosta

Suomalaisten sijoittajien mieli mielii nyt kaukomaille.

Suomalaissijoittajien usko Helsingin pörssiin on hieman vahvistunut viime syksystä, kertoo Danske Bankin tuore Sijoittajabarometri.

Danske Bankin mukaan joka kolmas (29 %) suomalaissijoittaja tai sijoittamisesta kiinnostunut uskoo nyt pörssin nousevan seuraavien 12 kuukauden aikana. Laskuun uskoo nyt noin joka viides (17 %), kun vielä viime syksynä siihen uskoi joka kolmas (30 %).

“Usko palautuu pikku hiljaa, sillä huolimatta taloudessa pitkään jatkuneesta kurimuksesta on suomalaisten pörssiyritysten tilanne varsin hyvä. Täältä löytyy lukuisia laadukkaita, globaalisti toimivia yhtiöitä, joiden taseet ovat vahvoja ja osinkotuotot hyviä”, kommentoi pörssin tilannetta Danske Capitalin maajohtaja Tuomas Virtala.

Optimistisimpia kotipörssin suhteen ovat ruotsalaiset, joista peräti puolet uskoo Tukholman pörssin nousevan seuraavan vuoden aikana. Norjalaisista nousuun uskoo 41 ja tanskalaisistakin 36 prosenttia.

Osakemarkkinoista kiinnostavimmat löytyvät suomalaisten mielestä kehittyviltä markkinoilta, jotka ovat erittäin tai melko kiinnostavia yli puolelle (53 %) vastaajista.

Kotimaan osakemarkkinat (45 %) tulevat listalla vasta neljäntenä, Maailman ja Euroopan (48 %) jälkeen. Tilanne eroaa Danske Bankin mukaan selvästi Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta, missä kotimaan osakemarkkinat ovat sijoittajien mielestä ne kiinnostavimmat osakemarkkinat.

“Osittain laajaa katsantaa selittää suhteellisen pieni kotimarkkina; on etsittävä hajauttamiskohteita maan rajojen ulkopuolelta”, Virtala toteaa.

Kehittyviä markkinat ovat Virtalan mukaan hyvä valinta yhtenä hajauttavana ja tuottohakuisena siivuna osakesalkkua. Tämän lisäksi hän kehottaa etsimään kohteita myös lähempää – esimerkiksi muista Pohjoismaista.

“Esimerkiksi Ruotsin kotimarkkina on vahva ja maasta löytyy myös globaalisti toimivia kuluttajavetoisia yhtiöitä, suurimpana Hennes & Mauritz. Tanskassa taas painottuvat terveydenhuolto- ja bioalan yhtiöt lääkeyhtiö Novo Nordiskin johdolla.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös