Sijoitusstrategiat

Neljä helppoa keinoa nostaa sijoitussalkun tuottoa

Sijoittaja.fi kokosi muutamia vinkkejä, joilla sijoittaja voi nostaa petrata onnistumistaan sijoitusmarkkinoilla.

Sijoittaja.fi-sivuston mukaan helpoin tapa parantaa sijoitussalkun tuottoa on minimoida sijoitussalkun kulut. ”Näin voi parantaa salkun tuottoa keskimäärin 1-2 % vuodessa.”

Kuluja voi laskea valitsemalla edullisemman ratkaisun – kuten kustannustehokkaan ETF:n tai indeksirahaston perinteisen aktiivisesti hoidetun sijoitusrahaston sijaan – tai valita itse sopivimman edullisen välittäjän. Aika-ajoin palveluntarjoajia kannattaa myös kilpailuttaa.

Kalliita varainhoitoratkaisuja ja vakuutuskuoria kannattaa Sijoitaja.fi:n mukana välttää, koska ne eivät tuo lisäarvoa. Lisäksi kannattaa karsia turhat välikädet.

Sijoittaja.fi:n mukaan välttämällä suuret tappiot sijoittaja voi parantaa salkkunsa tuottoa merkittävästi. ”Salkussa yksittäisten sijoituskohteiden paino saattaa olla liian suuri, sijoitetaan sijoituskohteisiin, joissa on mahdollisuus menettää koko sijoitettu pääoma tai ajoitetaan ostot väärin. Hajauttaminen on turvaa hakevan sijoittajan punainen lanka.”

Suurten tappioiden tienaaminen takaisin on vaivalloista. Siksi sijoittajan kannattaa hallita riskejä hajauttamalla. Sijoittaja sortuu usein myös virheisiin. Kokosimme artikkelin virheistä, jotka jokaisen sijoittajan tulisi tunnistaa.

Sijoitustrategian laatiminen kannattaa, sillä Ilman strategiaa sijoituskohteet tulee valituksi tunnepohjaisesti tai tarttumalla mikrotason tietoihin, Sijoittaja.fi toteaa. ”Näillä valintakriteereillä harvoin tulee onnistumisia ja sijoittaja pääsee yhtä hyvään lopputulokseen heittämällä tikkaa.”

Sijoitustrategiassa on oleellista luoda perusteet millä yksittäiset sijoituskohteet valitaan sijoitussalkkuun. Tällaisia kriteerejä voivat olla Sijoittaja.fi:n mukaan esimerkiksi osinko, laatu, momentti, arvo, kasvu tai minimivolatiliteetti.

Sijoitusstrategialla valitaan yksittäiset sijoituskohteet, mutta sijoitussuunnitelma on kokonaisvaltainen suunnitelma sille, miten varallisuus sijoitetaan. ”Parhaimmankin sijoitusstrategian toimivuus kyseenalaistuu, mikäli sijoitussuunnitelmassa ei pysytä”. Sijoittaja.fi toteaa.

Sijoitussuunnitelmassa tulee ottaa huomioon Sijoitusvarallisuuden koko, sijoitusaika, henkilökohtainen riskinottohalukkuus, henkilökohtainen sijoitustyyli, osaaminen ja ajankäyttö sijoitustoimintaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös