Sijoitusideat

Onko Suomen Hoivatilat pörssin aliarvostettu helmi?

Lähde: Suomen Hoivatilat Oyj.

Lähde: Suomen Hoivatilat Oyj.

Uudet pörssilistautujat tarjoavat sijoittajille mielenkiintoisia mahdollisuuksia, toteaa Inderesin pääanalyytikko.

Helsingin pörssissä on tänä vuonna vilskettä. Koko kuluvana vuonna pörssiin tulee listautumaan kaiken kaikkiaan 15 uutta yhtiötä, arvioi Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén Viisas raha -lehdessä.

Pirteä listautumisinto kertoo Vilénin mielestä paitsi siitä, että pörssi nähdään järkevänä kanavana pääoman kasvattamiseen, myös siitä, että pörssin arvostustaso on riittävän korkea esimerkiksi pääomasijoittajien irtautumisen kannalta.

Tämän voi nähdä niinkin, että pörssin arvostustaso alkaa olla jo sijoittajien kannalta haasteellinen.

Vilénin mukaan listautujien laatu on ollut suhteellisen hyvä ja enemmistöllä listautujista liiketoiminnan kehitys on ollut positiivista.

”Sijoittajan kannalta uudet listautujat luovat mielenkiintoisia mahdollisuuksia”, pääanalyytikko toteaa. Eteenkin pienemmät listautujat jäävät ammattisijoittajien keskuudessa vähemmälle huomiolle.

Tämä voi johtaa isoihinkin vääristymiin pienempien listautujien hinnoittelussa, Vilén toteaa. Eli toisin sanoen: pienistä listautujista voi löytyä alihintaisia helmiä.

”Jos matalan arvostuksen lisäksi yhtiön liiketoiminta etenee myös oikeaan suuntaan, on sijoittajalle tarjolla erinomaista tuottoa”, Vilén puntaroi.

Esimerkkeinä tällaisista yhtiöistä Vilén mainitsee Taalerin ja Siilin, joiden molempien kurssit ovat moninkertaistuneet listautumisen jälkeen.

Sijoittajan kannalta houkutteleva uusi listautuja on myös päivä- ja hoitotiloihin keskittynyt Suomen Hoivatilat, joka sai lentävän lähdön pörssiin.

”Hoivatilat tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa korkean vuokratuoton ja matalan riskiprofiilin hoivakiinteistöihin”, Vilén toteaa. Tunnusluvut ovat vakuuttavia: nettovuokraustuotto vuonna 2015 yli seitsemän prosenttia, 14 vuoden vuokrasopimukset ja 100 prosentin vuokrausaste.

”Sijoittajan kannalta yhtälö on erittäin houkutteleva ja nykyinen P/B 1x tasolla oleva hinta ei anna juurikaan painoa yhtiön erittäin vahvoille kasvunäkymille.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös