Sijoitusideat

Tämä osake tarjoaa kannattavaa kasvua alhaisella arvostuksella

Valmetin osakkeen tämän hetkisessä kurssinoteerauksessa ei anneta arvoa yhtiön osaamiselle laiteliiketoiminnassa, arvioi Nordea.

Nordea tapasi Valmetin Valmetin johtoa tiistaina Manchesterissa tehdasvierailun yhteydessä. ”Yhtiö on luottavainen, että se pystyy parantamaan marginaalejaan entisestään sisäisten tehostustoimiensa avulla. Myös kannattavamman huoltoliiketoiminnan hyvä vire pönkittää osaltaan tulosparannusta”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Valmetilla on vahvat edellytykset kasvattaa markkinaosuuttaan huoltoliiketoiminnassa, Nordea uskoo.

Yhtiöllä on pitkäaikaista osaamista asiakastoimialojen koko arvoketjusta. ”Tällä hetkellä Valmetin huoltoliiketoiminnan markkinaosuus on vain 14 %, vaikka yhtiö on toimittanut noin 40 % laitekannasta. Yhtiö on kasvattanut huollon markkinaosuutta suurasiakkaidensa joukossa ja automaatio -liiketoiminnan osto Metsolta antaa yhtiölle selkeää kilpailuetua suhteessa pienempiin toimijoihin”, pankki toteaa.

Nordea ennustaa huoltoliiketoiminnan liikevaihdon kasvavan seuraavan kolmen vuoden aikana 4 -5 prosentin vuosivauhdilla.

Huoltotoiminnan menestystä tukee markkinaosuuden kasvun ohella yhtiön säästöohjelmat. ”Valmet keskittyy edelleen sisäisin toimin kannattavuutensa parantamiseen, ja EBITA‐marginaali pyritään pitämään 6‐9 %:n välillä suhdannetilanteesta riippumatta.”

Myös osakkeen tämän hetken arvostus on houkutteleva.

”Osakkeen nykyhinnoittelussa ei juurikaan anneta arvoa laiteliiketoiminnalle, jolta kuitenkin odotetaan 60 miljoonan euron EBITA‐vuositulosta. Valmetin arvostus on houkutteleva, vuoden 2017 PE 12,3 on yksi alhaisempia pohjoismaisessa konepajasektorikentässä”, pankki toteaa.

Valmet kuuluu Nordean kotimaiseen ja pohjoismaiseen mallisalkkuun.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös