Rahastotietoa

Sijoittajat siirsivät varoja turvasatamaan

Rahastosijoittajat säikähtivät kesäkuussa Brexitiä ja siirsivät varoja pois osakerahastoista.

Suomeen rekisteröityjen sijoitusrahastojen yhteenlaskettu pääoma laski kesäkuussa 98,1 miljardista eurosta 97,3 miljardiin euroon, kertoo Finanssialan Keskusliitto.

Rahastopääoman laskusta 562 miljoonaa euroa perustui epäsuotuisaan markkinakehitykseen ja 246 miljoonaa euroa ulos vedettyihin sijoituksiin.

Kaikista osakerahastoluokista tehtiin enemmän lunastuksia kuin mitä niihin laitettiin uutta rahaa. Eniten pääomia lunastettiin globaalisti sijoittavasta rahastoluokasta, 447 miljoonaa euroa.

Eniten uusia sijoituksia tehtiin FK:n mukaan lyhyen koron rahastoihin, joihin tuli uutta pääomaa nettomääräisesti 441 miljoonaa euroa. Pitkän koron rahastoihin uutta pääomaa kertyi etenkin globaalisti luokiteltuihin yrityslainoihin, nettomääräisesti 135 miljoonaa euroa. Kokonaisuutena pitkän koron rahastoista lunastettiin nettomääräisesti 118 miljoonaa euroa.

Vaihtoehtoisiin rahastoihin sijoitettiin puolestaan 87 miljoonaa euroa. Lunastuksia tehtiin puolestaan osakerahastoista, joista vedettiin ulos sijoituksia nettomääräisesti 640 miljoonaa euroa, yhdistelmärahastoista 16 miljoonaa euroa ja pitkän koron rahastoista 118 miljoonaa euroa.

Vaikka tilanne on nyt tasaantunut, niin odotettavissa on vielä hermostuneisuutta osakemarkkinoilla, FK arvioi. ”Suhdannenäkymät ovat jo ennestään epävarmat maailmantaloudessa. Mikäli Britannian eroprosessi Euroopan Unionista pitkittyy, ruokkii se lisää epävarmuutta. Brexitin vaikutuksen globaaliin talouskasvuun on arvioitu kuitenkin jäävän rajalliseksi.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös