Osakeanalyysit

Nordea nosti öljy-yhtiön tavoitehintaa

Norjalaisen öljyjätti Statoil saa Nordealta edelleen ostosuosituksen.

Nordea nosti Statoilin osakkeen tavoitehintaa tänään 160 kruunusta 165 kruunuun. Nordea Marketsin suositus osakkeelle on edelleen Osta.

”Statoilin toisen neljänneksen tuloksen odotetaan vahvistuneen selvästi alkuvuodesta, sillä öljynhinta oli toisella vuosineljänneksellä 40 % edellisneljännestä korkeampi”, pankki toteaa markkinakommenteissaan.

Nordean mukaan onnistuneiden kustannusleikkausten ja säästötoimien ansiosta Statoil on pystynyt pitämään kassavirtansa vuolaana myös matalan öljynhinnan ympäristössä, minkä ansiosta myös osingonmaksun odotetaan pysyvän lähivuodet vähintään ennallaan.

Nordea ennustaa Statoilin kuluvan vuoden osinkotuotoksi 4,6 prosenttia.

Statoilia seuraavista 32 analyytikosta yhdeksän antaa osakkeelle Lisää-suosituksen ja neljä Osta-suosituksen. Suositukset ovat kohentuneet viime aikoina, sillä kuukausi sitten ostosuosituksia tuli kolmelta analyytikolta ja Lisää-suosituksia kuudelta analyytikolta.

Statoil-osakekurssi-072016

Kommentoi
Ylös
>