KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Fellow Finance avasi PK-yrityksille uuden rahoituskanavan

Vertaislainapalvelua tarjoava Fellow Finance tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille uuden joukkorahoituspalvelun.

Fellow Finance kertoo avanneensa uuden lainamuotoisen joukkorahoituspalvelun. Palvelussa yritys voi hakea rahoitusta Fellow Financen sijoittajilta kasvuun ja investointeihin, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Joukkorahoitus on kasvussa ympäri maailmaa erityisesti PK-yritysten rahoitusmuotona. Myös Suomessa joukkorahoituksen suosio on kasvanut vauhdilla. Vuonna 2015 joukkorahoituksen avulla rahoitettiin noin 85 miljoonaa euroa erilaisia hankkeita.

Fellow Finance on välittänyt palvelussaan kuluttajille rahoitusta 12 kuukauden aikana 40 miljoonalla eurolla. Rahoituspalvelun avaaminen yrityksille lähti omien asiakkaiden tarpeista ja uuden joukkorahoituslain selkiinnyttäessä toiminnan pelisäännöt.

”Laajasta asiakaskunnastamme on jo pitkään tullut meille toiveita ja kyselyjä aloittaa myös yritysten rahoittaminen. Asiakkaistamme monet ovat itse yrittäjiä tai entisiä yrittäjiä, jotka ymmärtävät suomalaisen PK-yrityksen rahoitushaasteet liiketoiminnan eri vaiheissa. Heillä on suuri halu rahoittaa muita yrittäjiä ja tarjota lento-ominaisuudet sisältäville hankkeille mahdollisuus nousta lentoon”, kertoo Fellow Financen toimitusjohtaja Jouni Hintikka.

Joukkorahoitus on tapa hankkia rahoitusta yritykselle tai hankkeelle monelta eri sijoittajalta. Se voi olla joko laina- tai osakemuotoista.

Fellow Financen joukkorahoituspalvelussa on kyse lainamuotoisesta joukkorahoituksesta eli sijoittaja lainaa rahaa yritykselle tavallisella velkakirjalla. Uusi joukkorahoituslaki astuu voimaan syyskuun alussa selkiyttäen joukkorahoituksen pelisääntöjä, parantaen sijoittajansuojaa ja monipuolistaen PK-yritysten rahoitusmarkkinoita.

”Joukkorahoitus on mainio lisä yrityksille pankkirahoituksen ja julkisten kanavien rinnalle. PK-yritys pääsee hakemaan sijoittajilta kevyellä ja joustavalla tavalla markkinaehtoista rahoitusta, mikä aiemmin on ollut käytännössä mahdollista vain suurille yhtiöille joukkolainojen muodossa. Uusi lainsäädäntö antaa hyvän mahdollisuuden vaihtoehtoisen rahoitusmarkkinan kehittymiseen PK-yrityksille samaan tapaan kuin Britanniassa ja Yhdysvalloissa se on jo aiemmin mullistanut koko PK-sektorin rahoituksen”, toimitusjohtaja Hintikka toteaa.

Fellow Finance on Pohjoismaiden suurin ja ensimmäinen euroalueen joukkorahoituspalvelu, joka tarjoaa sekä vertaislainapalvelua kuluttajille että lainamuotoista joukkorahoitusta yrityksille.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää linkkejä SalkunRakentajan Affiliate-kumppanin sivuille.  SalkunRakentaja-sivusto voi saada kumppanilta mahdollisesti myyntikomissioita.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös