Sijoitusideat

Nordea tarjoaa erittäin houkuttelevaa tuottoa

Nordean osake tarjoaa nyt erinomaista osinkotuottoa, arvioi sijoituspalvelutalo Evli. Myös Osakesäästäjien Keskusliiton puheenjohtaja on kiinnostunut pankkiosakkeen osinkotuotosta.

Nordean osakkeen arvostus on ollut painuksissa Brexitin jälkimainingeissa, kun osakkeen kasvavan osingon politiikkaa on kyseenalaistettu. Epäilys nykyistä osinkopolitiikkaa kohtaan johtuu Ruotsin finanssivalvojan asettamista uusista kireämmistä pääomavaatimuksista, Evli arvioi Kuukauden sijoitusidea -katsauksessaan.

Lisäksi riski mittavan it-projektin kulubudjetin mahdollisesta ylittymisestä lisää pelkoja osakkeessa.

Evli kuitenkin uskoo Nordean korkeaan osinkotuottoon jatkossakin.

”Uskomme kuitenkin Nordean pystyvän pitämään kiinni kasvavasta osingostaan. Vähintään 0,65 euron osinko tarjoaisi nykykurssille erittäin houkuttelevan tuoton verrattuna moneen turvalliseen arvopaperiin. Lisäksi, vaikka osinko hetkellisesti putoaisi hieman, ei tällä olisi pitkän aikavälin arvostuksessa olennaista merkitystä.”

Jos Nordea pystyy pitämään 0,65 euron osinkonsa, olisi osinkotuotto nykyisellä kurssitasolla 7,3 prosenttia.

Evlin mukaan Nordean toisen kvartaalin tulos oli lupaileva. ”Yhtiön korkokatteen odotetaan hiljalleen kääntyvän, ja varainhoidon palkkiotuotot kehittyivät mainiosti huolimatta mainekolhuista. Myös kustannukset pysyivät hyvin kurissa.”

Myös Osakesäästäjien Keskusliiton puheenjohtaja Timo Rothovius liputtaa Nordean puolesta.

Pohjoismaiset pankit ovat nyt mielenkiintoisia sijoituskohteita, Rothovius uskoo.” Kesällä Brexit-äänestyksen jälkeen esimerkiksi Nordeaa sai reilulla seitsemällä eurolla, mikä antaa pelkäksi osinkotuotoksikin jo 8-9 prosenttia. Siis tällaisessa maailmassa, jossa korot ovat nollassa!”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös