Rahastotietoa

Kehittyvät markkinat sijoittajien suosikkeina

Useat syyt selittävät kehittyvien osake- ja korkomarkkinoiden suosiota sijoittajien keskuudessa.

Elokuu oli jälleen vahva kuukausi ETP-tuotteille, eikä kesälomakausi näyttänyt heikentävän sijoitusintoa. Globaaleihin pörssinoteerattuihin indeksituotteisiin eli ETP-tuotteisiin sijoitettiin elokuussa 39,8 miljardia dollaria, kertoo maailman suurin varainhoitoyhtiö BlackRock.

Sijoittajat uskalsivat ottaa jälleen riskiä

Riskinottohalu näyttää palaavan markkinoilla, sillä 26,7 miljardin dollaria globaaleista ETP-sijoituksista suuntautui osaketuotteisiin. Suurin osa sijoituksista tehtiin Yhdysvaltain ja kehittyvien markkinoiden osakkeisiin.

Korkosijoituksia tehtiin 11,6 miljardin dollarin arvosta. Korkosijoitukset painottuivat pääosin kolmelle eri alueelle: laajasti globaaleille markkinoille sijoittaviin korkorahastoihin, Yhdysvaltain investointiluokan yrityslainoihin ja kehittyvien talouksien velkoihin.

Raaka-ainesijoitukset ovat vähentyneet merkittävästi alkuvuoteen verrattuna. Kultaan sijoitettiin 1,0 miljardin dollarin verran.

Euroopassa osakesijoitukset ovat piristyneet ja yhteenlasketut sijoitukset ovat viimein plussan puolella tämän vuoden osalta.

Myös Euroopassa osakesijoitukset suuntautuivat Yhdysvaltoihin (1,6 miljardia dollaria) ja kehittyville markkinoille (1,4 miljardia).

Eurooppalaiset osakkeet yleensä olivat kuun aikana edelleen 1,3 miljardia dollaria miinuksella, vaikka kuun lopussa erilaisia eurooppalaisia älybeetatuotteita ostettiin rivakasti, kun sijoittajat ryhtyivät valikoimaan entistä tarkemmin sijoituskohteitaan alueella.

Kehittyvät markkinat suosiossa

Puolet sijoituksista menivät kehittyvien markkinoiden lainoihin jo toista kuukautta peräkkäin. Loput sijoituksista tehtiin investointiluokan yrityslainoihin, enemmän eurooppalaisiin kuin yhdysvaltalaisiin.

Kulta oli ainoa raaka-aine, johon sijoitettiin merkittäviä summia elokuussa. Kultasijoitukset nousivat 1 miljardiin dollariin.

“ETP-sijoituksissa ei näkynyt elokuussa merkittävää hidastumista, ja sijoituksia tehtiin yhteensä 39,8 miljardin dollarin arvosta. Yhteensä heinä–elokuussa ETP-tuotteisiin sijoitettiin 95 miljardin dollarin verran, ja vuoden kolmas neljännes onkin vuoden vahvin jopa ilman syyskuun lukuja”, kommentoi lukuja Ursula Marchioni, BlackRockin iSharesin EMEA-alueen päästrategi.

Marchionin mukaan kehittyvät markkinat – sekä osake- että korkopuolella – olivat kuukauden suosikki. ”Suotuisa dollari, vakaa öljyn hintataso, kohtuulliset tulokset Kiinasta sekä positiiviset tulosnäkymät selittävät, miksi ETP-osakesijoitukset kehittyville markkinoille eivät osoita ehtymisen merkkejä. Sijoituksia korkotuotteisiin puolestaan tuki globaalisti käynnissä oleva tuottojen metsästys.”

Viimeisen kuuden kuukauden aikana kulta on erottunut edukseen ETP-sijoituksissa. ”Elokuussa kultaan sijoitettiin yli miljardi dollaria, mikä on kuitenkin vain puolet heinäkuun ja neljännes vuoden touko–kesäkuun luvuista. Vaikka kullan hinta on viime aikoina laskenut, uskomme sen silti olevan houkutteleva sijoituskohde hajautusmielessä”, Marchioni toteaa.

Euroopassa sijoitukset osaketuotteisiin nousivat takaisin positiivisen puolelle elokuun aikana. Tämä on Marchionin mukaan selkeä merkki siitä, että sijoittajien riskinottohalu on kasvussa Brexitin jälkeisen markkinaheilunnan jälkeen.

Samaan aikaan älybeetastrategioita hyödyntävien tuotteiden kysyntä pysyy hyvänä.

”Niihin sijoitettiin 3,4 miljardia dollaria. Euroopan faktorirahastoihin sijoitettiin myös uutta pääomaa, vaikka laajasti Euroopan osakkeisiin sijoittavista rahastoista poistui huomattavia summia. Tästä voi päätellä, että sijoittajat ovat varovaisia ja valikoivia palatessaan Euroopan osakemarkkinoille.”

Nyt se on täällä. Täysin kuluton rahasto.
Nordnet Superrahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen, aivan uusi ja täysin kuluton indeksirahasto. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

• merkintä- ja lunastuspalkkio 0 €
• hallinnointipalkkio 0 €
• säilytys 0 €

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös