Indikaattorit

Nyt tuli kovat lukemat teollisuudesta

Teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat peräti maaliskuussa 26,6 prosenttia vuodentakaisesta.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2017 maaliskuussa 26,6 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Tammi-maaliskuun aikana tilaukset kasvoivat 15,8 prosenttia vuodentakaisesta.

Tilaukset ovat kasvaneet yhtäjaksoisesti nyt viisi kuukautta.

teollisuus tilaukset tilauskanta talous kansantalous suhdanteet

Lähde: Tilastokeskus.

Yksittäisten kuukausien perusteella ei ole syytä vetää johtopäätöksiä, koska yksi iso tilaus saattaa heittää kuukauden tilauslukemia kovastikin suuntaan taikka toiseen. Mutta viiden kuukauden yhtäjaksoinen kasvu alkaa jo olla merkki teollisuuden hyvästä vireestä ja tulevista myyntinäkymistä.

Yritykset saivat maaliskuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän kaikilla teollisuuden alatoimialoilla. Eniten tilaukset kasvoivat metalliteollisuudessa 36,9 prosenttia ja tekstiiliteollisuudessa 23,7 prosenttia. Paperin, paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset kasvoivat edellisvuodesta 8,2 prosenttia ja kemianteollisuudessa 7,4 prosenttia.

Myös toteutunut tuotanto kasvaa nyt tasaisen varmasti.

Koko teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli Tilastokeskuksen mukaan maaliskuussa 2,6 prosenttia suurempi kuin vuoden 2016 maaliskuussa. Tänä vuonna maaliskuussa oli kaksi työpäivää enemmän kuin viime vuonna. Alkuperäinen tuotanto kasvoi maaliskuussa 6,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Tammi-maaliskuussa työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi 1,6 prosenttia vuodentakaisesta.

Kommentoi
Ylös
>